reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Světlé škvarkové pracny
Autor: akademiekvality.cz Světlé škvarkové pracny

Světlé škvarkové pracny

Hodnoceno: 2x
Pracny jsou druhem cukroví, které se každoročně objevuje snad na každé vánoční tabuli. Léty a generacemi prověřený recept od babiček našich babiček nejen úžasně chutná a krásně voní, ale je také snadný a rychlý, pokud tedy máme správně vymazané formičky. Chcete letos zkusit nějakou změnu, ale zároveň cítíte, že by vám tradice v podobě pečení pracen chyběla? Zkuste světlou škvarkovou variantu, tradici učiníte zadost a zároveň upečete „úplně nový“ recept!
do 1 hodiny
1 plech porce

reklama

Suroviny (1 plech porce)

reklama

Postup

  1. Smíchejte prosátou mouku a cukr se žloutky a nadrobno nasekanými škvarky. 
  2. Nové koření rozdrťte, smíchejte se skořicí a přidejte do těsta spolu s mlékem. 
  3. Těsto řádně propracujte, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici. 
  4. Těsto po vyndání z lednice nechte ještě alespoň 15 minut v pokojové teplotě a poté jím postupně plňte formičky na pracny. 
  5. Dejte pracny péct zhruba na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
  6. Ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru. 

PRIMA TIP: Při přípravě pracen jsme použili Milovické škvařené sádlo od společnosti Fiala Milovice, s. r. o, které letos uspělo v soutěži Regionální potravina ve Středočeském kraji. Na chleba doporučujeme vepřové sádlo se škvarky z Rampuše od Petra Sokola, které si taky vysloužilo značku Regionální potravina, a to v roce 2016. 

Světlé škvarkové pracny
Autor: akademiekvality.cz Světlé škvarkové pracny

reklama

reklama