Suroviny
- hladká mouka 250 g
- cukr krupice 120 g
- škvarky 250 g
- žloutek 2 ks
- mléko 150 ml
- nové koření 1 kulička
- mletá skořice 1/2 lžičky
- moučkový cukr (na obalení)
Postup přípravy
- Smíchejte prosátou mouku a cukr se žloutky a nadrobno nasekanými škvarky.
- Nové koření rozdrťte, smíchejte se skořicí a přidejte do těsta spolu s mlékem.
- Těsto řádně propracujte, zabalte do fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici.
- Těsto po vyndání z lednice nechte ještě alespoň 15 minut v pokojové teplotě a poté jím postupně plňte formičky na pracny.
- Dejte pracny péct zhruba na 10–15 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- Ještě teplé cukroví obalujte v moučkovém cukru.
PRIMA TIP: Při přípravě pracen jsme použili Milovické škvařené sádlo od společnosti Fiala Milovice, s. r. o, které letos uspělo v soutěži Regionální potravina ve Středočeském kraji. Na chleba doporučujeme vepřové sádlo se škvarky z Rampuše od Petra Sokola, které si taky vysloužilo značku Regionální potravina, a to v roce 2016.