Palačinky připravené naslano jsou skvělé jako rychlá lehká večeře nebo luxusní víkendová snídaně. Výhodou je, že chutnají moc dobře i studené, takže si zbylé můžete vzít druhý den třeba do práce. Špenátová náplň je klasika, které dodáte nečekaný šmrnc přidáním ovčího sýra.
Postup přípravy
-
Z mouky, vajec a mléka v míse umíchejte hladké těsto, přidejte sůl a špetku muškátového oříšku. Směs nechte 15 minut odpočívat – mouka trošku nabude a těsto bude mít při pečení palačinek stabilní hustotu.
-
Ze špenátových listů odkrojte silné části stonků a listy nasekejte na menší kousky (u baby špenátu to není třeba, stačí je omýt). Cibuli oloupejte, pokrájejte najemno a zpěňte ji na rozpuštěném másle.
-
Přidejte špenát a ztlumte teplotu na minimum. Vmíchejte smetanu, utřený česnek, mouku, osolte a opepřete a za občasného promíchání poduste. Ale nepřežeňte to, stačí jen pár minut, špenát má zůstat zelený a křupavý.
-
Nakonec přidejte na kousky pokrájenou či nadrobenou brynzu a lehce ji zamíchejte – jen tak, aby se vytvořila zeleno-bílá mozaika.
-
Na rozehřáté pánvi lehce potřené olejem upečte po obou stranách tenké palačinky. Naplňte je špenátovou směsí a podávejte.
Špenátové palačinky s brynzou
Zdroj: Karolína domácí kuchařka
Špenátové palačinky s brynzou
Zdroj:
Karolína domácí kuchařka