návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Špenátové palačinky s brynzou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Špenátové palačinky s brynzou
Spouštím video za 5s.
Palačinky připravené naslano jsou skvělé jako rychlá lehká večeře nebo luxusní víkendová snídaně. Výhodou je, že chutnají moc dobře i studené, takže si zbylé můžete vzít druhý den třeba do práce. Špenátová náplň je klasika, které dodáte nečekaný šmrnc přidáním ovčího sýra.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny (4 porce)

Těsto:

Náplň:

Postup

  1. Z mouky, vajec a mléka v míse umíchejte hladké těsto, přidejte sůl a špetku muškátového oříšku. Směs nechte 15 minut odpočívat – mouka trošku nabude a těsto bude mít při pečení palačinek stabilní hustotu.
  2. Ze špenátových listů odkrojte silné části stonků a listy nasekejte na menší kousky (u baby špenátu to není třeba, stačí je omýt). Cibuli oloupejte, pokrájejte najemno a zpěňte ji na rozpuštěném másle.
  3. Přidejte špenát a ztlumte teplotu na minimum. Vmíchejte smetanu, utřený česnek, mouku, osolte a opepřete a za občasného promíchání poduste. Ale nepřežeňte to, stačí jen pár minut, špenát má zůstat zelený a křupavý.
  4. Nakonec přidejte na kousky pokrájenou či nadrobenou brynzu a lehce ji zamíchejte – jen tak, aby se vytvořila zeleno-bílá mozaika.
  5. Na rozehřáté pánvi lehce potřené olejem upečte po obou stranách tenké palačinky. Naplňte je špenátovou směsí a podávejte.

Špenátové palačinky s brynzou  Foto:

Špenátové palačinky s brynzou                                                            Foto: Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka - kniha Foto:

Karolína Kamberská

Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z cest tvoří praktickou výbavu pro všechny, kterým záleží na tom, aby chvíle u společného stolu byly malou každodenní radostí.

Podstatným rozšířením nabídky jídel z televizního pořadu "Karolína, domácí kuchařka" vznikla pestrá kolekce receptů, které vám pomohou vařit nápaditě, z dostupných surovin a v krátkém čase. Karolína dobře zná z vlastní zkušenosti všechny zapeklité situace, které moderní hospodyně doma čekají. A její kuchařka je řeší s bravurou, vtipem a pochopením.

Sledujte celou epizodu