Akademiekvality.cz

Smažená "pštrosí" vejce

Moje hodnocení
3x

Jestli vám z koledy zbylo hodně uvařených vajec a vajíčkové pomazánky už jste přejedení, zkuste něco nového. Recept na pštrosí vejce je rychlý, chutný a zamilují si ho i vaše děti. Vypadají totiž jako od dinosaura!

4 porce
60 minut

Suroviny

  • vejce natvrdo 4 ks
  • mleté maso (směs hovězí a vepřové) 500 g
  • kukuřičný škrob 2 lžíce
  • vejce 2 ks
  • žloutky 3 ks
  • strouhanka na obalení
  • rostlinný olej na smažení
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.
  2. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.
  3. Masové bochánky pak dále obalte v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance.
  4. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova.
  5. Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty