Suroviny
- vejce natvrdo 4 ks
- mleté maso (směs hovězí a vepřové) 500 g
- kukuřičný škrob 2 lžíce
- vejce 2 ks
- žloutek 3 ks
- strouhanka (na obalení)
- rostlinný olej (na smažení)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.
- Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.
- Masové bochánky pak dále obalte v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance.
- V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova.
- Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Smažená pštrosí vejce 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Smažená pštrosí vejce 3 Zdroj: akademiekvality.cz