Najděte si recept
Na co máte chuť?

Smažená "pštrosí" vejce
Jestli vám z koledy zbylo hodně uvařených vajec a vajíčkové pomazánky už jste přejedení, zkuste něco nového. Recept na pštrosí vejce je rychlý, chutný a zamilují si ho i vaše děti. Vypadají totiž jako od dinosaura!
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.
- Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.
- Masové bochánky pak dále obalte v rozšlehaném osoleném vejci a strouhance.
- V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova.
- Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.