Suroviny
- jahody (čerstvé ) 150 g
- rukola (nebo baby špenát, směs salátových lístků nebo polníček) 100 g
- avokádo (zralé ) 1 ks
- mozzarella (mini ) 150 g
- semínka (piniová ) 30 g
Dresink
- olivový olej 70 ml
- med 1 lžíce
- citronová šťáva z 1 citronu
- balzamikový krém
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Jahody očistěte a omyjte a nakrájejte na čtvrtiny. Avokádo oloupejte a nakrájete na plátky. Salátové listy operte a osušte. Piniová semínka opražte nasucho na pánvi do zlatova a nechte vystydnout.
- Na dresink prošlehejte v misce olivový olej, citronovou šťávu, med, sůl a pepř. až se vytvoří hladká emulze. Vevelké míse promíchejte rukolu nebo salátové lístky s dresinkem a rozdělte ho na talíře nebo dejte na velký servírovací talíř.
- Navrch přidejte nakrájené avokádo a jahody, přidejte kuličky mozzarelly a posypte piniovými semínky. Nakonec zakapejte balzamikovým krémem.
PRIMA TIP: Této kombinaci sluší různé druhy sýrů, nebojte se experimentovat. Místo mozzarelly zkuste použít čerstvý kozí nebo ovčí sýr, gorgonzolu, brie nebo fetu. Pokud neseženete piniová semínka, dobře fungují opražené mandlové lupínky, nahrubo podrcené vlašáky, lískáče nebo pekany.