návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

S Klárou v kuchyni: Brynzová polévka demikát

4 porce
do 30 minut
S Klárou v kuchyni: Brynzová polévka demikát
S Klárou v kuchyni: Brynzová polévka demikát Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni
Pod tímhle zvláštním názvem se skrývá delikátní krémová polévka z ovčí brynzy (po slovensky bryndza :)). Čerstvý sýr velmi výrazné chuti je do polévky ideální, jednoduše se v ní rozpustí a je také dost slaný, takže polévku dosolujte jen velmi opatrně. Pro výraznější chuť můžete místo vody použít i masový vývar. Pro oživení lze polévku servírovat s ochucenými chlebovými krutony.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejprve připravte krutony. Starší bagetu nakrájejte na kostičky a hoďte do pekáčku, aby ležely v jedné vrstvě. Osolte, opepřete a posypte sušeným medvědím česnekem. Zakápněte olivovým olejem, promíchejte a pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 15 minut dozlatova. V půlce pečení ještě promíchejte a ke konci hlídejte, ať se krutony nepřipálí.
  2. Mezitím v hrnci rozpusťte přepuštěné máslo a restujte na něm cibuli nakrájenou nadrobno asi 5 minut. Přisypte uzenou papriku a míchejte, až se rozvoní, ale nesmí se spálit! Přihoďte na kostky nakrájené brambory a vše zalijte horkou vodou.
  3. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte asi 15 minut, až budou brambory úplně měkké.
  4. Do polévky vmíchejte rozdrobenou brynzu a 2 lžíce zakysané smetany a polévku ručním ixérem rozmixujte do hladkého krému. Ochutnejte a případně dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
  5. Na talíři přidejte do polévky lžičku zakysané smetany, hrst krutonů a posypte nasekanými bylinkami.
Reklama
S Klárou v kuchyni: Brynzová polévka demikát
S Klárou v kuchyni: Brynzová polévka demikát
Klára Michalová - @sklarouvkuchyni

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: Polévky , Slovenská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama