Rychlé kynuté rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou

Moje hodnocení
3x

Když jednou okusíte domácí pečivo, už nikdy nebudete chtít jinak! Upečte si kynuté rohlíky, ale tentokrát plněné – gorgonzolou, slaninou a zasypané sezamovými semínky. Lidé milující plněné šneky si je určitě oblíbí.

10 porcí
120 minut

Suroviny

  • hladká pšeničná mouka 500 g
  • sušené droždí 7 g
  • sůl 10 g
  • olivový olej (např. Borges Extra Mild) 60 g
  • bílý jogurt (třtinový cukr) 1 lžička
  • voda (vlažná voda) 250 g
  • gorgonzola 150 g
  • slanina 10–12 plátků
  • vejce 1 ks
  • sezamové semínko

Postup přípravy

  1. Do mísy od robotu přesejte mouku, přidejte droždí, cukr, sůl, olej i vodu.
  2. Použijte nástavec typu hák a nechte robota na střední stupeň zpracovávat těsto alespoň 10 minut.
  3. Těsto přendejte do plastové uzavíratelné mísy, uzavřete víkem a nechte 60 minut kynout.
  4. Po této době těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do kruhu.
  5. Těsto nyní nakrájejte na celkem 10–12 dlouhých trojúhelníků.
  6. Na každý trojúhelník položte od širšího konce cca do půlky gorgonzolu a položte plátek slaniny. Pokud je moc široká, rozkrojte ji a dejte vytvořené dva plátky na sebe nebo ji rozkrojte na více kousků a rozmístěte po celé tloušťce a délce těsta.
  7. Nyní vytvořte rohlíky tak, že těsto zabalíte od širšího konce k úzkému cípu.
  8. Rohlíky po stranách prsty stlačte, aby byly hezky uzavřené, můžete je lehce stočit do půlkruhu a dejte je na dva plechy vystlané pečicím papírem. Nechte rohlíkům větší rozestupy, v troubě ještě nakynou.
  9. Nyní rohlíky pomašlujte rozšlehaným vajíčkem a posypejte semínkem.
  10. Nechte rohlíky kynout ještě 30 minut. Troubu mezitím rozehřejte na 220 °C.
  11. Poté dejte plechy do trouby a pečte cca 12 minut.
  12. Po upečení přikryjte plechy na 5 minut vlhkými utěrkami, ať se zapaří a jsou krásně měkké.
  13. Poté nechte vychladnout a pak už můžete jíst.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty