Rychlé kynuté rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou
Zdroj: Milluji
Rychlé kynuté rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou
Zdroj:
Milluji
Když jednou okusíte domácí pečivo, už nikdy nebudete chtít jinak! Upečte si kynuté rohlíky, ale tentokrát plněné – gorgonzolou, slaninou a zasypané sezamovými semínky. Lidé milující plněné šneky si je určitě oblíbí.
Postup přípravy
-
Do mísy od robotu přesejte mouku, přidejte droždí, cukr, sůl, olej i vodu.
-
Použijte nástavec typu hák a nechte robota na střední stupeň zpracovávat těsto alespoň 10 minut.
-
Těsto přendejte do plastové uzavíratelné mísy, uzavřete víkem a nechte 60 minut kynout.
-
Po této době těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do kruhu.
-
Těsto nyní nakrájejte na celkem 10–12 dlouhých trojúhelníků.
-
Na každý trojúhelník položte od širšího konce cca do půlky gorgonzolu a položte plátek slaniny. Pokud je moc široká, rozkrojte ji a dejte vytvořené dva plátky na sebe nebo ji rozkrojte na více kousků a rozmístěte po celé tloušťce a délce těsta.
-
Nyní vytvořte rohlíky tak, že těsto zabalíte od širšího konce k úzkému cípu.
-
Rohlíky po stranách prsty stlačte, aby byly hezky uzavřené, můžete je lehce stočit do půlkruhu a dejte je na dva plechy vystlané pečicím papírem. Nechte rohlíkům větší rozestupy, v troubě ještě nakynou.
-
Nyní rohlíky pomašlujte rozšlehaným vajíčkem a posypejte semínkem.
-
Nechte rohlíky kynout ještě 30 minut. Troubu mezitím rozehřejte na 220 °C.
-
Poté dejte plechy do trouby a pečte cca 12 minut.
-
Po upečení přikryjte plechy na 5 minut vlhkými utěrkami, ať se zapaří a jsou krásně měkké.
-
Poté nechte vychladnout a pak už můžete jíst.
Rychlé kynuté rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou 2
Zdroj: Milluji
Rychlé kynuté rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou 2
Zdroj:
Milluji