zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rychlé kynuté rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou
Autor: Milluji Rychlé kynuté rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou

Rychlé kynuté rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou

Hodnoceno: 3x
Když jednou okusíte domácí pečivo, už nikdy nebudete chtít jinak! Upečte si kynuté rohlíky, ale tentokrát plněné – gorgonzolou, slaninou a zasypané sezamovými semínky. Lidé milující plněné šneky si je určitě oblíbí.
nad 2 hodiny
10–12 ks porcí

reklama

Suroviny (10–12 ks porcí)

Postup

  1. Do mísy od robotu přesejte mouku, přidejte droždí, cukr, sůl, olej i vodu.
  2. Použijte nástavec typu hák a nechte robota na střední stupeň zpracovávat těsto alespoň 10 minut.
  3. Těsto přendejte do plastové uzavíratelné mísy, uzavřete víkem a nechte 60 minut kynout.
  4. Po této době těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše do kruhu.
  5. Těsto nyní nakrájejte na celkem 10–12 dlouhých trojúhelníků.
  6. Na každý trojúhelník položte od širšího konce cca do půlky gorgonzolu a položte plátek slaniny. Pokud je moc široká, rozkrojte ji a dejte vytvořené dva plátky na sebe nebo ji rozkrojte na více kousků a rozmístěte po celé tloušťce a délce těsta.
  7. Nyní vytvořte rohlíky tak, že těsto zabalíte od širšího konce k úzkému cípu.
  8. Rohlíky po stranách prsty stlačte, aby byly hezky uzavřené, můžete je lehce stočit do půlkruhu a dejte je na dva plechy vystlané pečicím papírem. Nechte rohlíkům větší rozestupy, v troubě ještě nakynou.
  9. Nyní rohlíky pomašlujte rozšlehaným vajíčkem a posypejte semínkem.
  10. Nechte rohlíky kynout ještě 30 minut. Troubu mezitím rozehřejte na 220 °C.
  11. Poté dejte plechy do trouby a pečte cca 12 minut.
  12. Po upečení přikryjte plechy na 5 minut vlhkými utěrkami, ať se zapaří a jsou krásně měkké.
  13. Poté nechte vychladnout a pak už můžete jíst.
Rychlé kynuté rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou
Autor: Milluji Rychlé kynuté rohlíky plněné gorgonzolou a slaninou

reklama

Milluji
Kateřina Jašková

Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.

Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)