reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Polévka z řapíkatého celeru
Autor: Michal Šajmir Polévka z řapíkatého celeru

Polévka z řapíkatého celeru

Hodnoceno: 4x
Zatímco v Čechách je doma spíše bulvový celer a řapíkatý je pro nás celkem novinkou, v Americe je to přesně obráceně. Vyzkoušejte svěží celerové řapíky v této jednoduché polévce, bude vám chutnat...
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Na másle mírně osmahněte nadrobno nasekanou cibuli. Přidejte omytý řapíkatý celer nakrájený na 11,5 cm velké kousky a po cca 23 minutách přisypte na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Po krátkém zarestování zalijte zeleninovým vývarem, přídejte zázvor nakrájený na tenké plátky, osolte a vařte do změknutí.
  3. Následně vyndejte 1/3 uvařené mrkve a celeru děrovanou lžící ven a nechte stranou.
  4. Zbytek rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte pepřem, muškátovým oříškem, zalejte smetanou a podle potřeby dosolte.
  5. Dejte zpět do hrnce vařenou mrkev s celerem a nechte společně prohřát.
  6. Ozdobte čerstvou nasekanou petrželovou natí.

www.michalsajmir.com

reklama