Suroviny
- crème fraîche 300 ml
- zakysaná smetana 2 lžíce
- limetková šťáva z 1/2 limety
- olivový olej 1 lžíce
- jarní cibulka 1 ks
- šalotka 1 ks
- řapíkatý celer 150 g
- česnek 1 stroužek
- strouhaný parmazán 1 lžíce
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Očištěný řapíkatý celer, šalotku a cibulku nakrájejte nadrobno.
- Do misky dejte crème fraîche a zakysanou smetanu, přilijte olej a šťávu z limetky, zlehka promíchejte.
- Přidejte nadrobno nakrájenou jarní cibulku, šalotku, řapíkatý celer a prolisovaný stroužek česneku. Strouhaný parmazán či sýr pecorino dodá domácí tatarce trochu jinou chuť, nakonec osolte a opepřete a můžete rovnou podávat.