Plněný flank steak s chimichurri a bramborovým špízem podle Huga Hromase

Moje hodnocení
8x

Dobře vyzrálý steak nepotřebuje žádné výrazné dochucení, je skvělý sám o sobě. Přesto mu ale můžete dodat šmrnc! Zkuste ho naplnit bylinkovo-česnekovou salsou a podávat ho s křupavým špízem z bramborových lupínků.

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na mandolíně nebo nožem na tenké plátky. Plátky brambor potřete olejem a napíchejte zhusta na připravené grilovací jehly. Bramborové špízy zarovnejte nožem do pravidelného tvaru a pečte nad dřevěným uhlím dostatečně vysoko aby se nepřipalovaly, dokud brambory nezměknou.
  2. Poté připravte omáčku chimichurri. Do misky dejte nasekanou petrželovou nať bez stonků, nasekaný česnek a feferonku, snítky oregana, vinný ocet a olivový olej. Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  3. Maso na grilování vyndejte z chladničky s dostatečným předstihem, aby v době přípravy mělo pokojovou teplotu. Ostrým nožem prořízněte do masa podlouhlou kapsu a naplňte ji polovinou připravené omáčky chimichurri. Otvor v mase uzavřete špejlí, maso osolte a pečte nad mírně žhnoucím uhlím z každé strany přibližně 4 minuty.
  4. Dobře připravený flank steak by měl při stisku prsty pružit. Nechte ho chvíli odpočinout a potom servírujte bramborový špíz, na plátky nakrájený plněný flank steak a přidejte ke každé porci trochu zbylé salsy chimichurri.

Kupujte BIO. Pro budoucnost!

Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíte lokálního dodavatele, máte navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa.

Bioprodukty jsou vždy viditelně označené logy, která smí používat pouze ti producenti, již dodržují přesné legislativní zásady ekologické produkce. Systém prověřování je nastaven tak, že minimálně jedenkrát za rok projde celý řetězec od prvovýroby až po distribuci kompletní speciální kontrolou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Hugo Hromas


Přečtěte si také

Recepty