Suroviny
- velké sladké brambory (batáty) 2 ks
- bílý řecký jogurt 250 g
- uvařená cizrna 165 g
- citronová šťáva 1 lžíce
- kari koření 2 lžičky
- sůl 1 lžička
- dýňová semínka 4 lžíce
- olivový olej 2 lžičky
- nastrouhaný sýr 4 lžíce
- semínka z granátového jablka 1 hrst
Postup přípravy
- Sladké brambory dejte na plech do trouby a zapněte ji na 200 °C. Nechte je péct asi 50 minut nebo než je budete moct snadno propíchnout vidličkou. Plech vyndejte z trouby. Poznámka: Doba pečení se může měnit podle velikosti brambor.
- Brambory nechte trochu vychladnout, pak je rozkrojte napůl a dužinu vydlabejte, u špiček jí ponechte trochu víc, aby brambory držely tvar.
- Dužinu dejte do misky spolu s jogurtem, cizrnou, citronovou šťávou, kari a solí.
- Pomocí vidličky všechny ingredience promíchejte a rozmačkejte.
- Lodičky potřete olejem, naplňte je a posypte dýňovými semínky a sýrem. Dejte zpátky do trouby na 15–20 minut, až se sýr rozpustí a začne trochu chytat barvu. Servírujte ozdobené granátovými semínky.
Plněné lodičky ze sladkých brambor 2 Zdroj: Little Green Kitchen