Pistáciový koláč s bílou čokoládou a malinami

Moje hodnocení
5x

Napadlo vás někdy spojit kyselkavé maliny, sladkou bílou čokoládu a křupavé pistácie? Pokud ne, měli byste o tom rozhodně přemýšlet! Protože třeba v tomto famózním koláči jsou neodolatelné. Na přípravu je tento dezert sice časově náročnější, ale nám to tedy rozhodně nevadí! :)

12 porcí
120 minut

Korpus

Náplň

K podávání

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte korpus. Do mísy od robota přesejte mouku, přidejte nakrájené studené máslo, vejce a žloutek, nastrouhejte kůru z pomeranče. Přidejte oba cukry.
  2. Zvolte nástavec typu hák a nechte cca 5–10 minut zpracovat těsto.
  3. Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte odpočívat do lednice na 2 hodiny.
  4. Mezitím připravte náplň – pistácie i kešu ořechy rozmixujte na hladkou moučku.
  5. Do mísy od robotu přesypte namleté ořechy a přidejte vejce, oba cukry, mouku, špetku soli. Vymačkejte také pomerančovou šťávu a přidejte najemno nastrouhanou kůru.
  6. Zvolte nástavec typu K a zpracujte těsto. Nakonec přidejte nadrobno pokrájené kousky bílé čokolády.
  7. Náplň dejte do uzavíratelné misky a dejte ji také odpočívat do lednice.
  8. Před pečením rozehřejte troubu na 180 °C.
  9. Vychlazené těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu, který bude odpovídat koláčové formě.
  10. Těstem pak překryjte formu a vtlačte jej, aby těsto kopírovalo dno i strany formy. Zbytky těsta, které přečuhují přes okraj, opatrně odkrojte.
  11. Nyní na těsto naneste rovnoměrně náplň.
  12. Nakonec přidejte maliny, které lehce do náplně zatlačte.
  13. Nyní dejte na 30–35 minut péct. Já pekla asi 32 minut.
  14. Koláč po upečení vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  15. Podávejte se zakysanou smetanou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty