Pistáciový koláč s bílou čokoládou a malinami
Zdroj: Milluji
Pistáciový koláč s bílou čokoládou a malinami
Zdroj:
Milluji
Napadlo vás někdy spojit kyselkavé maliny, sladkou bílou čokoládu a křupavé pistácie? Pokud ne, měli byste o tom rozhodně přemýšlet! Protože třeba v tomto famózním koláči jsou neodolatelné. Na přípravu je tento dezert sice časově náročnější, ale nám to tedy rozhodně nevadí! :)
Postup přípravy
-
Nejprve připravte korpus. Do mísy od robota přesejte mouku, přidejte nakrájené studené máslo, vejce a žloutek, nastrouhejte kůru z pomeranče. Přidejte oba cukry.
-
Zvolte nástavec typu hák a nechte cca 5–10 minut zpracovat těsto.
-
Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a dejte odpočívat do lednice na 2 hodiny.
-
Mezitím připravte náplň – pistácie i kešu ořechy rozmixujte na hladkou moučku.
-
Do mísy od robotu přesypte namleté ořechy a přidejte vejce, oba cukry, mouku, špetku soli. Vymačkejte také pomerančovou šťávu a přidejte najemno nastrouhanou kůru.
-
Zvolte nástavec typu K a zpracujte těsto. Nakonec přidejte nadrobno pokrájené kousky bílé čokolády.
-
Náplň dejte do uzavíratelné misky a dejte ji také odpočívat do lednice.
-
Před pečením rozehřejte troubu na 180 °C.
-
Vychlazené těsto rozválejte na pomoučené ploše do kruhu, který bude odpovídat koláčové formě.
-
Těstem pak překryjte formu a vtlačte jej, aby těsto kopírovalo dno i strany formy. Zbytky těsta, které přečuhují přes okraj, opatrně odkrojte.
-
Nyní na těsto naneste rovnoměrně náplň.
-
Nakonec přidejte maliny, které lehce do náplně zatlačte.
-
Nyní dejte na 30–35 minut péct. Já pekla asi 32 minut.
-
Koláč po upečení vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
-
Podávejte se zakysanou smetanou.
Pistáciový koláč s bílou čokoládou a malinami 2
Zdroj: Milluji
Pistáciový koláč s bílou čokoládou a malinami 2
Zdroj:
Milluji