Naložený hermelín s pestem z medvědího česneku
Zdroj: David Turecký pro Naložto
Naložený hermelín s pestem z medvědího česneku
Zdroj:
David Turecký pro Naložto
Moje hodnocení
7x
Užijte si sezonu medvědího česneku naplno! Vyražte do lesů a hájů a nasbírejte si tuhle volně rostoucí bylinku s chutí česneku. Výborně se hodí nejen do pesta, ale jen tak, na čerstvý chléb potřený máslem. Anebo taky k hermelínu, jak jinak.
1 porce
30 minut
Suroviny
sýr typu hermelín (např. Sedlčanský smetanový)
3 ks
Medvědí česnek
100 g
sezamová semínka
2 lžíce
rostlinný olej
200 ml
hladkolistá petržel, nasekaná
2 lžíce
středně velká bílá cibule
1 ks
menší chilli paprička
1 ks
sušená klobáska typu chorizo
100 g
sušená rajčata
4 ks
bylinková sůl
2 špetky
pepř čtyř barev
1 lžička
Postup přípravy
Očištěný medvědí česnek spařte, zakápněte trochou rostlinného oleje, přidejte sezamová semínka a rozmixujte na jemné pesto. Hermelíny podélně rozkrojte a potřete je připraveným pestem z obou půlek a zaklapněte. Nechte chvilku odpočinout.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Petržel nasekejte nadrobno. Sušenou klobásku nechte v přírodním střívku a nakrájejte na kolečka. Chilli papričku nakrájejte na tenká kolečka. Sušená rajčata jen lehce pokrájejte.
Připravené ingredience začněte vkládat do vymyté a čisté sklenice. Nejdříve hermelín, poté kolečka cibule, klobásku, přidávejte sušená rajčata a nasekanou chilli papričku, zasypávejte bylinkami, pepřem a bylinkovou solí.
Nakonec zalijte rostlinným olejem, aby byly veškeré ingredience ponořené, ale sklenice nebyla plná až po okraj. Pečlivě uzavřete a nechte uležet 2–3 dny při pokojové teplotě. Poté sklenici uchovávejte v chladu, takto vydrží asi 14 dní.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.