Pečený rajčatový džem s chilli a zázvorem
Zdroj: Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Pečený rajčatový džem s chilli a zázvorem
Zdroj:
Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Lepkavý, výrazný rajčatový džem s chilli a zázvorem překypuje vitaminy, zářivou barvou a chutí a perfektně se hodí ke spoustě rozličných jídel, třeba ke grilovanému či pečenému masu, do omáčky na těstoviny, do salátové zálivky, k sýrům nebo na topinky. Máte-li zapnutou troubu a přebytek rajčat, naskládejte je do plechu a upečte pikantní chilli džem. Mizí překvapivě rychle.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 190 °C. Rajčata nakrájejte na drobné kostičky. Chilli papričky zbavte stopek a semínek a nakrájejte najemno, pokud vám semínka nevadí, můžete je ponechat, vytvoří v džemu strukturu. Rajčata a chilli papričky můžete také rozsekat nadrobno v robotu, ale pozor, ať se nepromění v pastu. Rozprostřete je do velkého hlubokého plechu. Vmíchejte ocet.
-
Zázvor oloupejte a nasekejte nadrobno nebo nastrouhejte a spolu s cukrem ho vmíchejte k rajčatové směsi. Vložte do trouby a pečte zhruba 1 hodinu do zhoustnutí.
-
Zakápněte olivovým olejem, promíchejte, rozdělte do čistých suchých sklenic, zavíčkujte, postavte dnem vzhůru a nechte zchladnout. Otočte a skladujte v lednici, kde vydrží několik týdnů.
Pečený rajčatový džem s chilli a zázvorem
Zdroj: Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Pečený rajčatový džem s chilli a zázvorem
Zdroj:
Zeleninové zázraky z jednoho plechu
Další báječné a originální recepty z jednoho plechu najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: