návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pečený květák s Teriyaki omáčkou

Hodnoceno: 2x
4 porce
do 1 hodiny
Pečený květák s Teriyaki omáčkou
Autor: Klára Michalová Pečený květák s Teriyaki omáčkou
Pokud máte rádi smažený květák a také si potrpíte na výrazné chutě asijské kuchyně, bude vás tenhle recept bavit! Květák v těstíčku upečený v troubě dokřupava a následně zkaramelizovaný v nasládlé omáčce s praženým sezamem je zkrátka neodolatelně dobrý.

Další výborné recepty, kterým dodají výjimečnou chuť kvalitní omáčky Kikkoman, najdete v našem speciálu:

Suroviny (4 porce)

Těstíčko:

Postup

  1. Rozpalte troubu na 220 stupňů a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Květák zbavte košťálu a listů a rozdělte ho na stejně velké růžičky.
  3. V míse prošlehejte dohladka rýžovou mouku, škrob, vodu, vejce, opražená sezamová semínka, sezamový olej a trochu soli.
  4. Růžičky květáku důkladně obalte v těstíčku a vyskládejte je v jedné vrstvě na plech. Pečte 30 minut dozlatova, v půlce pečení květák promíchejte, aby se růžičky opekly ze všech stran a byly hezky křupavé.
  5. Mezitím připravte omáčku. V misce smíchejte Teriyaki omáčku s praženým sezamem, víno mirin, sezamový olej, sójovou omáčku, najemno nastrouhaný česnek a zázvor. Nakonec vmíchejte med a chilli pastu, až se úplně rozpustí.
  6. Omáčku vlijte na velkou nepřilnavou pánev, přiveďte ji k varu a na mírném ohni nechte 2 minuty probublávat, až trochu zhoustne.
  7. Když je květák upečený dokřupava, přiveďte omáčku znovu k varu a vsypte do pánve růžičky květáku. Restujte, až se květák kompletně obalí v omáčce a ta začne lehce karamelizovat. Nakonec by v pánvi neměla být žádná tekutina.
  8. Lepkavý opečený květák navršte na uvařenou rýži, posypte nasekanou jarní cibulkou a opraženými sezamovými semínky.
Pečený květák s Teriyaki omáčkou
Autor: Klára Michalová Pečený květák s Teriyaki omáčkou

Chcete ještě více inspirace? Zkuste připravit grilovaný lilek podle videoreceptu:

Kikkoman: Grilovaný lilek
Kikkoman: Grilovaný lilek
Související témata: Hlavní jídla , Asijská kuchyně