Přidat blok 0
- celé kuře 1 ks nebo 4 stehna
- máslo 125 g
- jablka 6 ks
- světlé pivo 200 ml
- cibule 1 ks
- česnek 1 palice
- kmín 1 lžička
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Do pekáčku vložte na kolečka nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená jablka se slupkou, ale bez jádřince.
- Osolte, opepřete a okmínujte ze všech stran na čtyři části naporcované kuře/stehna a přidejte je do pekáčku.
- Do rohu pekáčku vložte na polovinu přepůlenou palici česneku a na kuře položte plátky másla.
- Pečte na 180 °C asi 1 hodinu. Kuře pustí šťávu, ale podle potřeby ho podlijte pivem a občas přelijte vzniklým výpekem.
- Po asi hodině, když je zlatavá kůrčička, maso otočte, aby se opékalo i z druhé strany. Zhruba po další hodině otočte a vypečte kůžičku.
- Kuře je hotové asi po 2 hodinách, kdy je zlatavé a vypečené, až se rozpadá.