Češka z Česka

Pečené kuře na jablkách s dýňovými šulánky

Moje hodnocení
10x

Máte rádi víkendové kuře, ale rádi byste ho zkusili zase trochu jinak? Spojte tradiční podzimní chutě jablek a dýně v jednom receptu, upečte si s námi kuře od Češky z Česka a podávejte ho s dýňovými šulánky. Rozhodně se máte na co těšit!

4 porce
60 minut
česká

Přidat blok 0

Postup přípravy

  1. Do pekáčku vložte na kolečka nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená jablka se slupkou, ale bez jádřince.
  2. Osolte, opepřete a okmínujte ze všech stran na čtyři části naporcované kuře/stehna a přidejte je do pekáčku.
  3. Do rohu pekáčku vložte na polovinu přepůlenou palici česneku a na kuře položte plátky másla.
  4. Pečte na 180 °C asi 1 hodinu. Kuře pustí šťávu, ale podle potřeby ho podlijte pivem a občas přelijte vzniklým výpekem.
  5. Po asi hodině, když je zlatavá kůrčička, maso otočte, aby se opékalo i z druhé strany. Zhruba po další hodině otočte a vypečte kůžičku.
  6. Kuře je hotové asi po 2 hodinách, kdy je zlatavé a vypečené, až se rozpadá.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka

Jana Jakusová Češka z Česka

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Jakusová, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz


Přečtěte si také

Recepty