Pečené kuře na jablkách s dýňovými šulánky

Moje hodnocení
4x

Máte rádi víkendové kuře, ale rádi byste ho zkusili zase trochu jinak? Spojte tradiční podzimní chutě jablek a dýně v jednom receptu, upečte si s námi kuře od Češky z Česka a podávejte ho s dýňovými šulánky. Rozhodně se máte na co těšit!

4 porce
60 minut
česká

Postup přípravy

  1. Do pekáčku vložte na kolečka nakrájenou cibuli a na měsíčky nakrájená jablka se slupkou, ale bez jádřince.
  2. Osolte, opepřete a okmínujte ze všech stran na čtyři části naporcované kuře/stehna a přidejte je do pekáčku.
  3. Do rohu pekáčku vložte na polovinu přepůlenou palici česneku a na kuře položte plátky másla.
  4. Pečte na 180 °C asi 1 hodinu. Kuře pustí šťávu, ale podle potřeby ho podlijte pivem a občas přelijte vzniklým výpekem.
  5. Po asi hodině, když je zlatavá kůrčička, maso otočte, aby se opékalo i z druhé strany. Zhruba po další hodině otočte a vypečte kůžičku.
  6. Kuře je hotové asi po 2 hodinách, kdy je zlatavé a vypečené, až se rozpadá.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Češka z Česka


Přečtěte si také

Recepty