Pečené kotlety s kedlubnovým zelím
Zdroj: Gurmet
Pečené kotlety s kedlubnovým zelím
Zdroj:
Gurmet
Toto jídlo je stvořeno z jednoduchých částí, které dohromady vytvářejí harmonický celek. Pečené maso, glazované cibulky, zelí z křehké kedlubny se smetanou, a k tomu opečené vařené brambory. Není v tom nic navíc a přitom tomu nic nechybí. Jednoduše dokonalé!
Postup přípravy
-
Maso osolte a opepřete, okraje nařízněte. Vložte ho do pekáče, přidejte oloupané celé cibule, celé stroužky česneku a sádlo. Nepřikryté zprudka zapečte v troubě předehřáté na 180 °C a pak trochu podlijte vodou. Zakryjte, teplotu stáhněte na 150 °C a pečte asi 40 minut. Maso aspoň jednou obraťte a průběžně přelévejte vypečenou šťávou. Posledních 10 minut pečte odkryté a na 180 °C, aby cibule krásně zezlátly a stroužky česneku byly pěkně naglazované. Pozor, maso se nesmí přesušit!
-
Na kedlubnové zelí nakrájejte cibuli nadrobno a na rozpuštěném sádle ji orestujte, aby mírně zesklovatěla. Vsypte k ní nahrubo nastrouhané kedlubny a společně opečte. Pokud je potřeba (kedlubny jsou sušší), přilijte trochu vody. Nerestujte dlouho, kedlubny musí zůstat křupavé. Osolte, opepřete, přilijte smetanu a chvilku (asi 3 minuty) povařte.
-
Podávejte s menšími bramborami uvařenými v celku ve slupce (mohou se také opéct).
Pečené kotlety s kedlubnovým zelím 2
Zdroj: Gurmet
Pečené kotlety s kedlubnovým zelím 2
Zdroj:
Gurmet