Oháňka na červeném víně
Zdroj: isifa.com
Oháňka na červeném víně
Zdroj:
isifa.com
Postup přípravy
-
Kousky oháňky obalte v mouce a přebytečnou mouku oklepejte. V hrnci se zesíleným dnem rozehřejte olivový olej na 160 °C. V hrnci opékejte oháňku dohněda – maso přidávejte postupně ve várkách tak, aby se ve šťávě nedusilo, ale opékalo. Potom maso dejte stranou a opečte ve stejném hrnci mrkev, celer, cibulky a česnek (asi 10 minut). Můžete přidat olej, pokud to bude potřeba.
-
Potom vraťte k zelenině do hrnce maso, přidejte bobkový list, červené víno, vývar, vmíchejte bylinky a ochuťte solí a pepřem. Přiklopte pokličkou a na sporáku vařte na mírném ohni 3–4 hodiny. Občas se podívejte, a když bude nahoře plavat tuk, tak ho vyberte naběračkou. Tohle jídlo můžete nechat vařit přes noc, ale maximálně na 160 °C.
-
Všechny tekutiny by se měly zredukovat na hustou a silnou omáčku.
Oháňka na červeném víněII
Zdroj: isifa.com
Oháňka na červeném víněII
Zdroj:
isifa.com