archiv Ossegg

Netradiční bramborový salát s pivní majonézou

Moje hodnocení
8x

Šéfkuchař Lukáš Holý z pivovarské restaurace Ossegg se s námi podělil o recept na výborný bramborový salát, který je skvělý jako součást pohoštění na každém večírku.

4 porce
60 minut

Suroviny

Pivní majonéza ossegg

Postup přípravy

  1. Majonéza: Tyčovým mixérem spojte žloutky, hořčici, pivo, pepř, kmín, sůl a citron a potom postupně přidávejte olej a šlehejte do požadované konzistence majonézy.
  2. Salát: Brambory dobře umyjte pod studenou vodou a uvařte doměkka v osolené vodě, do které přidejte divoké koření a větvičku rozmarýnu. Nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Ideálně použijte brambory Grenaille, které nemusíte loupat, stačí je jen rozpůlit.
  3. Všechny druhy cibulí pokrájejte velmi najemno.
  4. Zakysanou smetanu osolte a opepřete, spojte s majonézou.
  5. Uzenou slaninu nakrájejte na malé kostičky a na rozpálené pánvi orestujte dozlatova, slijte tuk a nechte vychladnout.
  6. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle.
  7. Všechny ingredience vložte do mísy a promíchejte pečlivě se smetanovo-majonézovou zálivkou, aby se vše spojilo v kompaktní hmotu.
  8. Dochuťte solí a pepřem, se solí už opatrně, sýr je docela dost výrazný.
  9. Salát můžete ozdobit červenou cibulkou nakrájenou na jemné plátky, nasekanou chilli papričkou, kterou zbavte semínek a pažitkou.

Pivovarská restaurace Ossegg, Římská 45, Praha 2https://praha.ossegg.com/

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Ossegg


Přečtěte si také

Recepty