Martina Čerňanská
,
Zdeněk Pohlreich

Netradičně dobrý tradiční tatarák podle Pohlreicha

RTŠ! II (6) - Tatarák

Moje hodnocení
31x

Tentokrát Zdeněk Pohlreich potěší všechny pravé masožravce a připraví klasický hovězí tatarák a na grilu k němu nezbytné topinky. Nic náročného, stačí dobře ochutit a máte hotovo.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • hovězí svíčková
  • okurky cornichons
  • Šalotka
  • rajský protlak 1 lžíce
  • Hořčice 1 lžíce
  • Žloutek 1 ks
  • Worcesterová omáčka
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy

  1. Maso zbavte šlach, nakrájejte ho na plátky a naškrábejte do misky. Přidejte olivový olej, sůl, pepř, najemno nakrájenou šalotku, okurky, rajský protlak, hořčici, žloutek a worcestrovou omáčku. Všechno promíchejte a dle potřeby ještě dochuťte.
  2. Teď si připravte topinky – nakrájený chleba pokapejte olivovým olejem a opečte na grilu.
  3. Hotové topinky potřete paličkou čerstvého česneku, který jste rozpůlili a posolili.
  4. Pak na chleba nandejte tataráček a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty