Mozzarella s cuketou a mátou
Zdroj: Středomořská kuchařka
Mozzarella s cuketou a mátou
Zdroj:
Středomořská kuchařka
Mladou cuketu lze jíst i syrovou, spařením ve vroucí vodě však změkne a zbaví se své zemité chuti, která pro někoho může být příliš výrazná. Cuketové květy pokrm ozdobí jako v michelinské restauraci.
Postup přípravy
-
Cuketu uvařte vcelku 1 minutu ve vroucí osolené vodě. Slijte ji a ještě teplou ji nakrájejte na tenké plátky.
-
Vsypte ji do mísy a přimíchejte k ní olej a nahrubo nasekané lístky máty. Osolte a opepřete.
-
Mozzarellu částečně natrhejte, rozdělte na talíře a navršte na ni cuketovou směs. Nechte 10 minut stát a posypte cuketovými květy.
Mozzarella s cuketou a mátou
Zdroj: Středomořská kuchařka
Mozzarella s cuketou a mátou
Zdroj:
Středomořská kuchařka
Další výtečné recepty ze středomořské kuchyně najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: