reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Mozzarella s cuketou a mátou
Autor: Středomořská kuchařka Mozzarella s cuketou a mátou

Mozzarella s cuketou a mátou

Hodnoceno: 1x
Mladou cuketu lze jíst i syrovou, spařením ve vroucí vodě však změkne a zbaví se své zemité chuti, která pro někoho může být příliš výrazná. Cuketové květy pokrm ozdobí jako v michelinské restauraci.
do 30 minut
2 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Cuketu uvařte vcelku 1 minutu ve vroucí osolené vodě. Slijte ji a ještě teplou ji nakrájejte na tenké plátky. 
  2. Vsypte ji do mísy a přimíchejte k ní olej a nahrubo nasekané lístky máty. Osolte a opepřete. 
  3. Mozzarellu částečně natrhejte, rozdělte na talíře a navršte na ni cuketovou směs. Nechte 10 minut stát a posypte cuketovými květy. 
Mozzarella s cuketou a mátou
Autor: Středomořská kuchařka Mozzarella s cuketou a mátou

Další výtečné recepty ze středomořské kuchyně najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: 

Časopis Prima FRESH léto 2020

Oslavte léto pod širým nebem s čerstvým číslem časopisu Prima FRESH!

Středomořská kuchařka
Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou. 

Vydalo nakladatelství Esence

reklama

reklama