Susie Theodorou

Mozzarella s cuketou a mátou

Moje hodnocení
2x

Mladou cuketu lze jíst i syrovou, spařením ve vroucí vodě však změkne a zbaví se své zemité chuti, která pro někoho může být příliš výrazná. Cuketové květy pokrm ozdobí jako v michelinské restauraci.

2 porce
30 minut
italská

Suroviny

  • malé žluté, zelené nebo pruhované cukety 75 g
  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej) 4 lžíce
  • čerstvá máta 6–8 lístků
  • buvolí mozzarella nebo burrata 150 g
  • cuketové květy 1–2 ks
  • vločková mořská sůl a čerstvě nadrcený černý pepř

Postup přípravy

  1. Cuketu uvařte vcelku 1 minutu ve vroucí osolené vodě. Slijte ji a ještě teplou ji nakrájejte na tenké plátky.
  2. Vsypte ji do mísy a přimíchejte k ní olej a nahrubo nasekané lístky máty. Osolte a opepřete.
  3. Mozzarellu částečně natrhejte, rozdělte na talíře a navršte na ni cuketovou směs. Nechte 10 minut stát a posypte cuketovými květy.

Další výtečné recepty ze středomořské kuchyně najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Susie Theodorou

Esence nakladatelství Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty