Suroviny
- cuketa (malé žluté, zelené nebo pruhované ) 75 g
- extra virgin olivový olej 4 lžíce
- máta (čerstvá ) 6–8 lístků
- mozzarella di bufala (nebo burrata) 150 g
- cuketové květy 1–2 ks
- mořská sůl (vločková )
- černý pepř (čerstvě nadrcený)
Postup přípravy
- Cuketu uvařte vcelku 1 minutu ve vroucí osolené vodě. Slijte ji a ještě teplou ji nakrájejte na tenké plátky.
- Vsypte ji do mísy a přimíchejte k ní olej a nahrubo nasekané lístky máty. Osolte a opepřete.
- Mozzarellu částečně natrhejte, rozdělte na talíře a navršte na ni cuketovou směs. Nechte 10 minut stát a posypte cuketovými květy.
Mozzarella s cuketou a mátou Zdroj: Středomořská kuchařka