návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Minestrone s rýží na zahřátí

Hodnoceno: 3x
6 porcí
do 1 hodiny
Minestrone s rýží na zahřátí
Autor: Green Kitchen at Home Minestrone s rýží na zahřátí
Sytou chutnou polévku oceníte, až mráz začne zalézat za nehty a dva svetry se stanou podmínkou šťastného návratu domů. Recept berte jako odrazový můstek pro vlastní kreace, které vycházejí z momentálních domácích zásob. Například těstoviny najdete ve většině italských receptů, ale stejně dobře, možná trochu lépe, chutná i rýže nebo bulgur. Uvařte je přímo v polévce a ušetřete si mytí dalšího hrnce.

Postup

  1. Cibuli, česnek a mrkev oloupejte. Mrkev a bylinky nakrájejte nahrubo, cibuli, celer a česnek nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte na středním stupni olej a opékejte na něm nakrájenou zeleninu, bylinky a koření zhruba 10–15 minut doměkka. 
  2. Přidejte rajčatové pyré a konzervovaná rajčata. Zalijte vývarem. Rýži několikrát propláchněte a vsypte do polévky. Osolte, opepřete, přiklopte poklicí, zahřejte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte 30–45 minut nebo až bude rýže uvařená. Čas od času promíchejte. 
  3. Fazole sceďte, propláchněte vodou a vmíchejte do hotové polévky. Posypte strouhaným sýrem a lístky bazalky, zakápněte olejem, podle chuti osolte a opepřete a podávejte. 

PRIMA TIP: Mnohé tvrdé sýry (jako je pecorino a parmazán) obsahují živočišné syřidlo, takže nejsou vhodné pro vegetariány. Existují i verze bez syřidla, což poznáte podle názvu. Ve veganské verzi sýr vynechte. Polévka je bohatá a chutná i tak božsky.

Minestrone s rýží na zahřátí
Autor: Green Kitchen at Home Minestrone s rýží na zahřátí

Další ukázkové recepty z nové kuchařky Green Kitchen at Home najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH: 

Podzimní číslo Prima FRESH 2019

Vychutnejte si podzim plný zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Green Kitchen at Home - Rychlá a zdravá vegetariánská jídla pro každý den
David Frenkiel a Luise Vindahl

V kuchařce Green Kitchen at Home se s námi její autoři dělí o více než 100 vegetariánských receptů – svých rodinných favoritů, které jsou charakteristické pro jejich každodenní kuchyni. Jde o jídla, po nichž se budete cítit a vypadat skvěle, od rychlých a lahodných snídaní i večeří pro každý den až po propracovanější jídla na víkendové oslavy. Recepty jsou chytře sestaveny tak, že podle nich uvaříte velmi snadno, uvedena je doba přípravy i spousta užitečných tipů, což vám usnadní práci. Víkendové recepty zaberou o něco více času, ale i tak jsou báječně nekomplikované. Díky fantastickým fotografiím a food stylingu stejně jako milým osobním příběhům povyšuje Green Kitchen at Home moderní a inspirativní bezlepková vegetariánská jídla na novou úroveň. Tohle je kuchařka, k níž se budete stále a znovu vracet.