Suroviny
- kečup 1,5 lžíce
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
- worcesterová omáčka 1 lžička
- limetková šťáva z 1 limety
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
- rajčata (střední ) 4 ks
- salátová okurka 1 ks
- bílá cibule (malá ) 1 ks
- krevety (královské ) 400 g
- avokádo (zralé ) 1 ks
- limetka 1 ks
- mexická omáčka (ostrá,k podávání podle chuti)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ve velké míse důkladně smíchejte kečup, pomerančovou šťávu, worcesterskou omáčku a limetovou šťávu. Koriandr nasekejte nahrubo, rajčata a okurku na kostičky. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a promíchejte vše s omáčkou. Zlehka osolte a opepřete.
- Krevety povařte 2 minuty ve vroucí vodě. Oloupejte je, zbavte černého střívka ve hřbetu a vmíchejte je do salátu.
- Avokádo rozpulte, zbavte pecky, vyloupněte dužinu, nakrájejte ji na klínky a podávejte na krevetovém salátu. Doplňte čtvrtkou limety a podle chuti mexickou omáčkou.
PRIMA TIP: Krevety můžete koupit mražené nebo chlazené, vždy je však tepelně upravte. Stačí jim 1 minuta na rozpálené pánvi nebo ve vroucí vodě. Loupejte je od hlavy. Odtrhněte ji, uchopte nožičky, vytáhněte je nahoru a svlékněte krunýř, ocásek můžete ponechat. Střívko se nachází v nejvyšší části hřbetu, lehce hřbet nařízněte za hlavou a vytáhněte černé, tenké a mazlavé střívko. Krevety podle potřeby omyjte a osušte papírovou utěrkou.