Chutně a rychle

Mexický krevetový koktejl

Moje hodnocení
13x

Osvěžující občerstvení kdykoliv potřebujete vzpruhu. Ostré chilli papričky, čerstvé limety a vařené krevety jsou naštěstí dostupné po celý rok, v létě chuť prohloubí na slunci vyzrálá rajčata a okurky, v zimě je lze zčásti nahradit ledovým salátem a barevnými paprikami.

4 porce
30 minut
185 kcal
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké míse důkladně smíchejte kečup, pomerančovou šťávu, worcesterskou omáčku a limetovou šťávu. Koriandr nasekejte nahrubo, rajčata a okurku na kostičky. Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a promíchejte vše s omáčkou. Zlehka osolte a opepřete.
  2. Krevety povařte 2 minuty ve vroucí vodě. Oloupejte je, zbavte černého střívka ve hřbetu a vmíchejte je do salátu.
  3. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, vyloupněte dužinu, nakrájejte ji na klínky a podávejte na krevetovém salátu. Doplňte čtvrtkou limety a podle chuti mexickou omáčkou.

PRIMA TIP: Krevety můžete koupit mražené nebo chlazené, vždy je však tepelně upravte. Stačí jim 1 minuta na rozpálené pánvi nebo ve vroucí vodě. Loupejte je od hlavy. Odtrhněte ji, uchopte nožičky, vytáhněte je nahoru a svlékněte krunýř, ocásek můžete ponechat. Střívko se nachází v nejvyšší části hřbetu, lehce hřbet nařízněte za hlavou a vytáhněte černé, tenké a mazlavé střívko. Krevety podle potřeby omyjte a osušte papírovou utěrkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Chutně a rychle

Gordon Ramsay Chutně a rychle

Šéfkuchař se stane šéfkuchařem nejen pro to, že umí skvěle vařit, ale také vést tým, být trochu vizionář a zároveň umělec a účetní, který si spočítá, jestli se nápad zaplatí. Gordon Ramsay to svým uměním dotáhl mezi globální celebrity, o čemž svědčí jeho televizní show, restaurace v USA i Británii, oceněné 3 michelinskými hvězdami a také několik kuchařských knih. Ta poslední reaguje na trend domácího vaření a ukazuje, že i ve všední den zvládnete uvařit pro celou rodinu nebo jen pro sebe výborné, zdravé a jednoduché jídlo, na které nakoupíte cestou z práce. Kouzlo této knihy netkví jen ve 100 receptech, ale i ve spoustě praktických tipů a triků. Po pečlivém přečtení a vyzkoušení zjistíte, že dokážete vařit jako šéfkuchař.

Vydává Slovart.


Přečtěte si také

Recepty