Máslové sušenky cookies s lentilkami

Moje hodnocení
10x

Univerzální recept na oblíbené sušenky, který si zamiluje snad každé dítě. Jsou krásně barevné, snadné na přípravu a hlavně opravdu skvělé! Už víte, čím své ratolesti překvapíte, že? :)

1 porce
90 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve důkladně vyšlehejte povolené máslo s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem. Vznikne nadýchaný bílý krém.
  2. Asi po 5 minutách šlehání do krému vyklepněte vejce a znovu šlehejte, dokud se vše nepropojí.
  3. Mezitím smíchejte sypké suroviny – hladkou mouku, kukuřičný škrob, kypřicí prášek a sůl. Ty postupně krátce zašlehejte do máslové směsi.
  4. Část lentilek vařečkou jemně zamíchejte do těsta, trochu si jich nechte navrch sušenek. (Použijte ideálně drobné lentilky, z těch klasických se při pečení rozpustí barva).
  5. Těsto teď rozdělte napůl a z každé poloviny vytvořte váleček o průměru asi 3 cm. Oba válečky zabalte do potravinové fólie a dejte asi na 60 minut ztuhnout do chladničky.
  6. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C. Válečky těsta vyndejte z chladničky, rozbalte a nakrájejte asi na centimetrové placičky. Ty pak vyskládejte na plech s pečicím papírem.
  7. Do sušenek vtlačte navrch ještě pár lentilek. Sušenky pečte asi 20 minut, dokud jim nezezlátnou okraje. Pak je nechte zchladnout na drátěné mřížce.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty