Suroviny
- cukr krupice 200 g
- máslo 150 g
- vanilkový cukr 1 balíček
- vejce 1 ks
- hladká mouka 240 g
- kukuřičný škrob 20 g
- sůl špetka
- lentilky (drobné )
Postup přípravy
- Nejprve důkladně vyšlehejte povolené máslo s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem. Vznikne nadýchaný bílý krém.
- Asi po 5 minutách šlehání do krému vyklepněte vejce a znovu šlehejte, dokud se vše nepropojí.
- Mezitím smíchejte sypké suroviny – hladkou mouku, kukuřičný škrob, kypřicí prášek a sůl. Ty postupně krátce zašlehejte do máslové směsi.
- Část lentilek vařečkou jemně zamíchejte do těsta, trochu si jich nechte navrch sušenek. (Použijte ideálně drobné lentilky, z těch klasických se při pečení rozpustí barva).
- Těsto teď rozdělte napůl a z každé poloviny vytvořte váleček o průměru asi 3 cm. Oba válečky zabalte do potravinové fólie a dejte asi na 60 minut ztuhnout do chladničky.
- Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C. Válečky těsta vyndejte z chladničky, rozbalte a nakrájejte asi na centimetrové placičky. Ty pak vyskládejte na plech s pečicím papírem.
- Do sušenek vtlačte navrch ještě pár lentilek. Sušenky pečte asi 20 minut, dokud jim nezezlátnou okraje. Pak je nechte zchladnout na drátěné mřížce.
Vyzkoušejte také recept na americké cookies s čokoládou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE