Najděte si recept
Na co máte chuť?

Marinovaný grilovaný lilek
Suroviny
- lilek s pevnou slupkou 1 ks
- olivový olej
- balsamico ocet 1 lžíce
- česnek 2 větší stroužky
- kapary 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- špetka třtinového cukru nebo med
- petrželka, bazalka a máta
- sůl
Postup
- Marinádu připravte ze 2 až 3 lžic olivového oleje, balsamica, sójovky, rozdrcenýho česneku, posekaných bylinek a kaparů.
- Důkladně promíchejte a dochuťte špetkou cukru nebo medu.
- Lilek nakrájejte na plátky silné cca 0,5–1 cm. Zlehka potřete olejem a vložte na gril nebo grilovací pánev.
- Ogrilujte z obou stran a až poté osolte. Počítejte s tím, že v marinádě je sójová omáčka, která je také slaná, tak jen osolit zlehka.
- Ještě horké plátky lilku potřete z obou stran marinádou. Můžete podávat ihned nebo uložte v uzavřené nádobě do lednice. Vydrží několik dnů.
V kuchyni vždy otevřeno
Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.
Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.
Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.
Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.