Suroviny
- lilek (s pevnou slupkou) 1 ks
- olivový olej
- balzamikový ocet 1 lžíce
- česnek 2 větší stroužky
- kapary 1 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- třtinový cukr (nebo med) špetka
- petrželka
- bazalka
- máta
- sůl (sůl)
Postup přípravy
- Marinádu připravte ze 2 až 3 lžic olivového oleje, balsamica, sójovky, rozdrcenýho česneku, posekaných bylinek a kaparů.
- Důkladně promíchejte a dochuťte špetkou cukru nebo medu.
- Lilek nakrájejte na plátky silné cca 0,5–1 cm. Zlehka potřete olejem a vložte na gril nebo grilovací pánev.
- Ogrilujte z obou stran a až poté osolte. Počítejte s tím, že v marinádě je sójová omáčka, která je také slaná, tak jen osolit zlehka.
- Ještě horké plátky lilku potřete z obou stran marinádou. Můžete podávat ihned nebo uložte v uzavřené nádobě do lednice. Vydrží několik dnů.