Suroviny
- mražená malinová dřeň Dione v kelímku 1 ks (80 g)
- Mléko 100 ml
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 300 ml
- bílé vino 100 ml
- piškoty 200 g
- plátky mandlí 100 g
- Marcipán 80 g
- vanilkový lusk nebo vanilkový cukr 1 ks
- žloutky 5 ks
- Cukr 2 lžíce
- Jablko 1 ks
- olej na smažení
Postup přípravy
- Piškoty rozdrťte a smíchejte s nastrouhaným jablkem a nastrouhaným marcipánem. Přidejte 3 žloutky, část plátků mandlí a všechno dobře promíchejte.
- Ze vzniklé hmoty tvořte kuličky, které obalte nejprve v rozmíchaném žloutku s mlékem a poté ve zbylých mandlích. Připravené kuličky smažte dozlatova a nechte je odkapat na papírových utěrkách.
- Pak připravte vanilkovou pěnu, kterou udělejte z bílého vína, vanilkového cukru a žloutku, vše vyšlehejte ve vodní lázni do pěny a opatrně přidejte smetanu.
- Marcipánové kuličky podávejte s vanilkovou pěnou a malinovou omáčkou, kterou připravíte z rozmražené a promíchané malinové dřeně.