návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Malinové makronky

do 1 hodiny
Malinové makronky
Malinové makronky Autor: Pěkně vypečený blog
Připravte si doma tyto skvělé makronky s božskou náplní z mascarpone!
Reklama

Lyofilizace je proces, při kterém se ovoce suší mrazem – takto upravené maliny (i další ovoce) můžete pořídit například na stránkách firmy Mixit, Rohlík a v dalších e-shopech. Maliny důkladně rozmixujte a prosejte přes sítko, abyste získali opravdu jemný prášek.

Reklama

Postup

  1. Pokud budete péct makronky odpoledne, nachystejte si bílky ráno. Nechte je stát na kuchyňské lince v míse pod papírovou utěrkou do doby, než na ně přijde řada.
  2. Mleté mandle a moučkový cukr nasypejte do mixéru a zpracovávejte 15 sekund, poté směs ještě prosejte. Nachystejte si dva plechy, které vyložte silikonovými podložkami. Pokud je nevlastníte, můžete si předkreslit kolečka na pečicí papír.
  3. Bílky ušlehejte do nepříliš pevného sněhu a postupně do něj zašlehávejte krupicový cukr tak, aby vznikla pevná lesklá hmota. Pomocí stěrky zapracujte po třetinách mandle smíchané s moučkovým cukrem a práškem z lyofilizovaných malin. Hmota musí být po zamíchání suchých přísad lesklá a hustá, ze stěrky by měla „stékat jako stuha“.
  4. Hmotu dejte do jednorázového cukrářského sáčku, ustřihněte špičku o průměru 0,5 cm a na silikonové podložky tvořte kolečka. Poté oběma plechy několikrát silně bouchněte o stůl, abyste se zbavili vzduchových bublinek.
  5. Nechte odpočívat a zaschnout minimálně 30 minut při pokojové teplotě. Mezitím rozehřejte horkovzdušnou troubu na 135 °C. Jakmile jsou makronky na povrchu suché, pečte je 18 minut. Po vytažení z trouby nechte makronky lehce vychladnout na plechu, poté je sloupněte a přeneste na mřížku, kde je nechte zcela vychladnout. Poté skladujte ve vzduchotěsné krabičce. V lednici vydrží nenaplněné skořápky týden, v mrazáku pak i 3 měsíce.
  6. Mascarpone lehce vyšlehejte s cukrem. Smetanu také vyšlehejte a poté ji jemně vmíchejte do připraveného mascarpone. Pomocí cukrářského sáčku nanášejte na skořápky a spojujte.
Reklama

Malinové makronky 2 Foto: Malinové makronky; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama