Náplň
- bílá čokoláda 200 g
- měkký tvaroh (měkký) 300 g
- crème fraîche 200 g
- maliny (čerstvé) 250 g
Postup přípravy
- Korpus: Rozdrťte sušenky (použijte plastový pytlík a váleček na nudle). Drobky smíchejte s rozpuštěným máslem a namačkejte na dno dortové formy o průměru 20 cm. Nechte 15 minut chladit.
- Náplň: Do vodní lázně dejte misku s bílou čokoládou. Nechte ji rozpustit bez míchání. Sundejte misku z ohně a nechte 10 minut chladnout. Do mísy přidejte měkký tvaroh a créme fraîche a vše vyšlehejte do hladké pěny. Do pěny vmíchejte maliny tak, abyste je při tom trochu rozmačkali a dodali pěně mramorovaný růžový efekt.
- Přendejte pěnu lžící na sušenkový korpus, ale povrch neuhlazujte. Nechte chladit alespoň 4 hodiny, nebo přes noc. Potom přendejte koláč na servírovací talíř. Při podávání můžete ještě ozdobit dalšími čerstvými malinami.