Kynuté skořicové šneky s jablky a švestkami
Zdroj: Kitchen Story
Kynuté skořicové šneky s jablky a švestkami
Zdroj:
Kitchen Story
Moje hodnocení
28x
Krásně voňavé, nadýchané a díky jablkům a švestkám také odlehčené. Skořicové šneky jistě znáte, ale už jste je někdy zkusili s ovocnou náplní? A pokud máte rádi ořechy, máme pro vás ještě jeden tip. Do náplně můžete klidně i přidat i pár vlašáků!
Do rendlíku nalijte část rostlinného mléka a lehce zahřejte. Přidejte větší špetku z mouky, cukru, všechno droždí a nechte vzejít kvásek.
Do větší mísy vsypte všechnu hladkou mouku. Přidejte vzešlý kvásek, zbytek mléka, žloutek, rozpuštěné máslo, cukr a špetku soli.
Vše společně zapracujte a vytvořte hladké těsto. Pro ulehčení práce můžete použít kuchyňský robot. Přikryjte utěrkou a na teplém místě nechte alespoň hodinu kynout.
Vytvořte si náplň. Rostlinné máslo rozehřejte v rendlíku, přidejte cukr, skořici a nechte rozpustit.
Stáhněte z plamene. Jablka i švestky zbavte jádřince a pecek a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte do rendlíku a dobře promíchejte.
Troubu rozehřejte na 180 °C, program horkovzduch.
Z vykynutého těsta vyválejte na pomoučeném vále plát těsta cca 5 mm tlustý. Potřete ho celý připravenou náplní a zarolujte.
Odměřte si, aby vám z těsta vyšlo 10–12 kusů a roli těsta naporcujte. Jednotlivé šneky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Vejce rozšlehejte a šneky potřete, poté vložte do rozehřáté trouby. Pečte 25–30 minut.
Po vytažení z trouby nechte vychladnout.
Zdroj receptu
Kitchen Story
… aneb manželé v kuchyni!
Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…
Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.