reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Křehký koláč s ricottou
Autor: Kitchen and the City Křehký koláč s ricottou

Křehký koláč s ricottou

Hodnoceno: 4x
Mnoho ovocných koláčů je skvělou volbou pro dezert, jelikož se připravují snadno a výsledný efekt je bombastický! :)
do 1 hodiny

reklama

Článek

Zahradní koláč Foto:

Nejlepší ovocné koláče od českých foodblogerů

I naši spolupracující čeští foodblogeři si libují v koláčích. Dnes pro vás máme výběr těch ovocných, které rozhodně stojí za vyzkoušení :)

Suroviny

reklama

Postup

  1. Korpus: Kromě vejce vše smíchejte dohromady a nakonec přidejte vejce a vypracujte těsto, které po částech vkládejte do formy a rukama vytvarujte.
  2. Dejte péct do předem vyhřáté formy na 180 °C na 15 minut.
  3. Náplň: Smíchejte ricottu, mascarpone, cukr, vanilku, mléko a postupně přidávejte po vejci a zapracujte do směsi.
  4. Na poloupečený korpus nalijte půlku náplně, posypte ovocem a zalijte zbývající náplní.
  5. Pečte přibližně 40 minut na 180 °C. Koláč nechte vychladit a podávejte druhý den.

Křehký koláč s ricottou 2 Foto: Křehký koláč s ricottou; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

reklama

reklama