Suroviny
- hladká mouka 280 g
 - moučkový cukr 150 g
 - kakao 4 lžíce
 - kefír 500 ml
 - olej 120 ml
 - med 3–4 lžíce
 - vejce 1 ks
 - jedlá soda 1 lžička
 - prášek do pečiva 1/2 balení
 - červený rybíz (klidně mražený) cca 120 g
 - máslo (na vymazání pekáče)
 - hrubá mouka (na vymazání pekáče)
 
Poleva
- hořká čokoláda 200 g
 - smetana ke šlehání (30%) 200 ml
 
    
    
Postup přípravy
- Připravte si dvě mísy. V první smíchejte všechny sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a prášek do pečiva.
 - V druhé míse smíchejte tekuté suroviny: kefír, olej, med a vejce. Použijte ruční metlu.
 - Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.
 - Nyní elektrickým šlehačem postupně zašlehejte sypké suroviny do tekuté směsi. Hotové těsto vlijte na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech či pekáč (ideálně cca 23 × 34 cm) a dejte péct do předehřáté trouby asi na 50 minut.
 - Po cca 15 minutách pečení poklaďte na buchtu kuličky červeného rybízu. Po upečení nechte zcela zchladnout.
 - Čokoládovou polevu připravíte následovně: hořkou čokoládu rozlámejte. Smetanu vlijte do hrnce a dejte vařit.
 - Když je vroucí, vypněte sporák a vsypejte do ní rozlámanou čokoládu, nechte ji povolit a pak ruční metlou promíchejte, vznikne hladká lesklá poleva.
 - Vylijte ji na povrch zchladlého moučníku a nechte ztuhnout.
 
Vyzkoušejte také recept na jednoduchý hrnkový perník s čokoládovou polevou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE