zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kefírová buchta s čokoládovou polevou a červeným rybízem
Autor: Coolinářka Kefírová buchta s čokoládovou polevou a červeným rybízem

Kefírová buchta s čokoládovou polevou a červeným rybízem

Hodnoceno: 4x
Máte rádi kefírovou buchtu už od dětství? Určitě si ji pamatujete třeba s citronovou polevou nebo něčím podobným. Možná klidně i s rybízem. A pokud ne, můžete zkusit tento nový recept! Čokoláda si totiž s rybízem skvěle rozumí – právě díky jeho kyselosti.
do 1,5 hodiny

reklama

Postup

  1. Připravte si dvě mísy. V první smíchejte všechny sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a prášek do pečiva. 
  2. V druhé míse smíchejte tekuté suroviny: kefír, olej, med a vejce. Použijte ruční metlu. 
  3. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. 
  4. Nyní elektrickým šlehačem postupně zašlehejte sypké suroviny do tekuté směsi. Hotové těsto vlijte na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech či pekáč (ideálně cca 23 × 34 cm) a dejte péct do předehřáté trouby asi na 50 minut.
  5. Po cca 15 minutách pečení poklaďte na buchtu kuličky červeného rybízu. Po upečení nechte zcela zchladnout. 
  6. Čokoládovou polevu připravíte následovně: hořkou čokoládu rozlámejte. Smetanu vlijte do hrnce a dejte vařit.
  7. Když je vroucí, vypněte sporák a vsypejte do ní rozlámanou čokoládu, nechte ji povolit a pak ruční metlou promíchejte, vznikne hladká lesklá poleva.
  8. Vylijte ji na povrch zchladlého moučníku a nechte ztuhnout.
Kefírová buchta s čokoládovou polevou a červeným rybízem
Autor: Coolinářka Kefírová buchta s čokoládovou polevou a červeným rybízem

reklama

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: Sladké , Česká kuchyně