Kefírová buchta s čokoládovou polevou a červeným rybízem

Moje hodnocení
6x

Máte rádi kefírovou buchtu už od dětství? Určitě si ji pamatujete třeba s citronovou polevou nebo něčím podobným. Možná klidně i s rybízem. A pokud ne, můžete zkusit tento nový recept! Čokoláda si totiž s rybízem skvěle rozumí – právě díky jeho kyselosti.

1 porce
90 minut
česká

Suroviny

Poleva

Postup přípravy

  1. Připravte si dvě mísy. V první smíchejte všechny sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, kakao, jedlou sodu a prášek do pečiva.
  2. V druhé míse smíchejte tekuté suroviny: kefír, olej, med a vejce. Použijte ruční metlu.
  3. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.
  4. Nyní elektrickým šlehačem postupně zašlehejte sypké suroviny do tekuté směsi. Hotové těsto vlijte na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech či pekáč (ideálně cca 23 × 34 cm) a dejte péct do předehřáté trouby asi na 50 minut.
  5. Po cca 15 minutách pečení poklaďte na buchtu kuličky červeného rybízu. Po upečení nechte zcela zchladnout.
  6. Čokoládovou polevu připravíte následovně: hořkou čokoládu rozlámejte. Smetanu vlijte do hrnce a dejte vařit.
  7. Když je vroucí, vypněte sporák a vsypejte do ní rozlámanou čokoládu, nechte ji povolit a pak ruční metlou promíchejte, vznikne hladká lesklá poleva.
  8. Vylijte ji na povrch zchladlého moučníku a nechte ztuhnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Coolinářka


Přečtěte si také

Recepty