Těsto
- máslo 135 g
- žloutek 3 ks
- moučkový cukr 75 g
- polohrubá mouka 210 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- švestková povidla 150 g
Sníh
- bílek 3 ks
- moučkový cukr 180 g
- mleté ořechy (vlašské, případně mandle) 190 g
Postup přípravy
- Rozpuštěné a zchladlé máslo utřete se žloutky, poté přimíchejte moučkový cukr, mouku a kypřicí prášek do pečiva.
- Hladké těsto rozetřete do máslem vymazané formy o velikosti 20 × 15 cm. Povrch potřete povidly.
- Bílky vyšlehejte s cukrem do pevného sněhu a opatrně do něj vmíchejte mleté ořechy.
- Připravený ořechový sníh rozetřete na povidla a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
- Nechte vychladnout a poté nakrájejte na řezy.
PRIMA TIP: Použijte švestková povidla s kapkou rumu – dodají moučníku plnější chuť. Případně je lze zaměnit za rybízový džem, který je kyselejší a vytvoří příjemný kontrast chutí.
Vyzkoušejte také tvarohové Míša řezy podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Odlehčené Míša řezy
Inspirujte se dalšími zajímavými recepty s vlašskými ořechy