Hovězí svíčková s thajským bylinkovým salátem

Moje hodnocení
11x

Tento drahý, zato výjimečný pokrm se nádherně vyjímá na velké bílé míse: plátky svíčkové uprostřed a kolem salát s bramborami. Jedná se o moderní obměnu dávné a vděčné klasiky. Plátky hovězího, na povrchu propečené, uvnitř růžové, tentokrát doplňuje sladký a pálivý thajský salát s příchutí limetky a bylin.

8 porcí
60 minut

Suroviny

Sójová marináda

Bylinkový salát

Brambory

Postup přípravy

  1. Prkénko posypte solí a pepřem a svíčkovou po něm poválejte. Smíchejte všechny suroviny na marinádu, svíčkovou jí potřete, zabalte do potravinové fólie a dejte na noc do chladu.
  2. Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory promíchejte s olejem a bylinami, osolte je a opepřete. Dejte péci asi na 45 minut, dokud nezměknou a na povrchu nebudou křupavé. Asi po 10 minutách přidejte do trouby svíčkovou. Pečte ji nanejvýš 30 minut, aby uprostřed zůstala růžová. Pak maso vyndejte, a než se brambory dopečou, nechte ho odpočinout.
  3. Těsně před podáváním smíchejte všechny suroviny na salát. Pečenou svíčkovou nakrájejte na plátky a přeneste je na velký servírovací talíř nebo mělkou mísu. Kolem naaranžujte brambory a zasypte je částí salátu. Talíř dozdobte čtvrtkami limetky a podávejte se zbývajícím salátem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Judith Hann

Knihy Omega Judith Hann

Kniha naditá recepty, krásnými fotografiemi a praktickými informacemi o vaření i pěstování bylin je nezbytným průvodcem na cestě za proměnou vašeho jídla s použitím bylinek, které si můžete vypěstovat u vás na zahrádce. Každá sezónní kapitola obsahuje lahodné nápady na jednoduché večeře, mimořádné pečínky, dezerty, zavařeniny a další delikatesy.

Julia Hannová čerpá ze své zkušenosti předsedkyně Společnosti pro byliny, majitelky úspěšné kuchařské školy a celoživotní bylinkářské vášně a svým čtenářům poskytuje klíč k vaření s těmito rozmanitými a všestrannými ingrediencemi.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty