Hovězí svíčková s thajským bylinkovým salátem
Zdroj: kuchařka Bylinky
Hovězí svíčková s thajským bylinkovým salátem
Zdroj:
kuchařka Bylinky
Tento drahý, zato výjimečný pokrm se nádherně vyjímá na velké bílé míse: plátky svíčkové uprostřed a kolem salát s bramborami. Jedná se o moderní obměnu dávné a vděčné klasiky. Plátky hovězího, na povrchu propečené, uvnitř růžové, tentokrát doplňuje sladký a pálivý thajský salát s příchutí limetky a bylin.
Postup přípravy
-
Prkénko posypte solí a pepřem a svíčkovou po něm poválejte. Smíchejte všechny suroviny na marinádu, svíčkovou jí potřete, zabalte do potravinové fólie a dejte na noc do chladu.
-
Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory promíchejte s olejem a bylinami, osolte je a opepřete. Dejte péci asi na 45 minut, dokud nezměknou a na povrchu nebudou křupavé. Asi po 10 minutách přidejte do trouby svíčkovou. Pečte ji nanejvýš 30 minut, aby uprostřed zůstala růžová. Pak maso vyndejte, a než se brambory dopečou, nechte ho odpočinout.
-
Těsně před podáváním smíchejte všechny suroviny na salát. Pečenou svíčkovou nakrájejte na plátky a přeneste je na velký servírovací talíř nebo mělkou mísu. Kolem naaranžujte brambory a zasypte je částí salátu. Talíř dozdobte čtvrtkami limetky a podávejte se zbývajícím salátem.
Hovězí svíčková s thajským bylinkovým salátem
Zdroj: kuchařka Bylinky
Hovězí svíčková s thajským bylinkovým salátem
Zdroj:
kuchařka Bylinky