Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Fish & Chips s hráškovou kaší

4 porce
do 1 hodiny
Fish & Chips s hráškovou kaší
Fish & Chips s hráškovou kaší Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová
První obchod s Fish and Chips vznikl v roce 1863 na severu Anglie v Mossely. Nicméně se říká, že jistý pan Joseph Malin měl prodejnu s Fish and Chips již v roce 1860. Každopádně se jedná o jeden z nejtradičnějších anglických receptů!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Brambory oloupejte a nakrájejte na 1cm špalíčky. Properte je v ledové vodě a osušte. Uvařte je v neosolené vodě dopoloměkka, zhruba 5–6 minut. Slijte je, nechte zchladnout a uložte je do lednice na 30 minut. 
  2. Mezitím promíchejte v misce mouku s práškem do pečiva, solí, pepřem, pivem a medem. Postavte ji na mísu s ledovou vodou a kostkami ledu – pivo se lépe spojí s ostatními surovinami a těsto bude křupavější. Nechte ho 10 minut odležet. 
  3. Olej vlijte do rendlíku nebo pánve zhruba do výšky 3 cm a rozehřejte ho na 190 °C (teplotu změřte kuchařským teploměrem nebo olej rozehřejte na nejvyšší stupeň, až začne lehce kouřit). Hranolky vytáhněte z lednice a postupně je v jedné vrstvě osmažte v oleji dozlatova a dokřupava. Vyjměte je děrovanou sběračkou na kuchyňskou utěrku a osolte je. 
  4. V jiném hrnci nebo pánvi rozehřejte olej na 180 °C. Tresku nakrájejte na 1cm proužky. Obalte je v ledovém těstíčku a osmažte rozehřátém oleji dozlatova, zhruba 8 minut podle výšky ryby. 
  5. Mezitím připravte hrášek. V pánvi rozehřejte máslo, vsypte hrášky a restujte doměkka, zhruba 3 minut. Zakápněte je citronovou šťávou, osolte a opepřete. Lehce rozmixujte nahrubo. 
Reklama
Fish & Chips s hráškovou kaší
Fish & Chips s hráškovou kaší
Cat & Cook - Ivana Jindřichová

Cat & Cook kuchařka
Ivana Jindřichová

70 receptů, kterých se už nikdy nebudete bát!

Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.

Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.

Více info o knize, eshop a spoustu dalších receptů najdete na www.catandcook.cz.

Související témata: treska , Hlavní jídla , Anglická kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama