Dušená ryba s krevetami a mušlemi z pomalého hrnce

Moje hodnocení
5x

Pokrm, který trochu připomíná slavnou francouzskou rybí polévku bouillabaisse, vám naservíruje prázdniny u moře až pod nos. Rybu vybírejte podle chuti, více se hodí ale bělomasé druhy, které nejsou tak tučné jako třeba losos nebo makrela. Práci si zjednodušíte, koupíte-li krevety už vyloupané, i tak volte šedivé – syrové, nepředvařené. Naopak nevynechávejte opečení ryby, kousky budou krásně křupavé i po delším vaření v omáčce.

6 porcí
120 minut
středomořská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rybu zbavte pomocí pinzety případných kostí a nakrájejte ji na 5cm kousky. Krevety vyloupejte a zbavte střívek. Polovinu petrželky nasekejte nadrobno.
  2. V pánvi rozehřejte na středním stupni olej, vsypte cibuli a česnek a restujte dozlatova. Přesuňte je do pomalého hrnce a na stejné pánvi opečte kousky ryby, až lehce ztmavnou. Přeložte k česneku a přidejte krevety, hřebenatky, rajčata, víno, vývar, nasekanou petrželku, citronovou šťávu, rajčatové pyré či pastu, sůl a chilli vločky. Přiklopte a vařte 2 hodiny na vysoký stupeň nebo 4 hodiny na nízký stupeň.
  3. Zbylou petrželku nasekejte nahrubo a nasypte ji na rybu. Ihned podávejte.

Další originální recepty z pomalého hrce najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty