reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Dušená ryba s krevetami a mušlemi z pomalého hrnce
Autor: Největší dobroty z pomalého hrnce Dušená ryba s krevetami a mušlemi z pomalého hrnce

Dušená ryba s krevetami a mušlemi z pomalého hrnce

Hodnoceno: 5x
Pokrm, který trochu připomíná slavnou francouzskou rybí polévku bouillabaisse, vám naservíruje prázdniny u moře až pod nos. Rybu vybírejte podle chuti, více se hodí ale bělomasé druhy, které nejsou tak tučné jako třeba losos nebo makrela. Práci si zjednodušíte, koupíte-li krevety už vyloupané, i tak volte šedivé – syrové, nepředvařené. Naopak nevynechávejte opečení ryby, kousky budou krásně křupavé i po delším vaření v omáčce.
nad 2 hodiny
6–8 porcí

reklama

Suroviny (6–8 porcí)

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Rybu zbavte pomocí pinzety případných kostí a nakrájejte ji na 5cm kousky. Krevety vyloupejte a zbavte střívek. Polovinu petrželky nasekejte nadrobno. 
  2. V pánvi rozehřejte na středním stupni olej, vsypte cibuli a česnek a restujte dozlatova. Přesuňte je do pomalého hrnce a na stejné pánvi opečte kousky ryby, až lehce ztmavnou. Přeložte k česneku a přidejte krevety, hřebenatky, rajčata, víno, vývar, nasekanou petrželku, citronovou šťávu, rajčatové pyré či pastu, sůl a chilli vločky. Přiklopte a vařte 2 hodiny na vysoký stupeň nebo 4 hodiny na nízký stupeň. 
  3. Zbylou petrželku nasekejte nahrubo a nasypte ji na rybu. Ihned podávejte. 
Dušená ryba s krevetami a mušlemi z pomalého hrnce
Autor: Největší dobroty z pomalého hrnce Dušená ryba s krevetami a mušlemi z pomalého hrnce

Další originální recepty z pomalého hrce najdete v aktuálním letním čísle časopisu Prima FRESH: 

Časopis Prima FRESH léto 2020

Oslavte léto pod širým nebem s čerstvým číslem časopisu Prima FRESH!

reklama

Největší dobroty z pomalého hrnce
Andrea Litzingerová

Vaření v jednom hrnci je staré skoro jako lidstvo samo, pomalé vaření v jednom hrnci či pekáči praktikovaly naši předci na kamnech nebo peci. Teď se trend přípravy šťavnatého vydatného jídla bez zbytečné námahy vrací. Moderní pomalý hrnec však už vypadá úplně jinak, vybrat si můžete z různých značek, velikostí, provedení, s časovačem či bez… Andrea Litzinger vás provede záplavou informací a pomůže vám zvolit pomocníka na míru vašim potřebám, poradí, jak ušetřit čas, peníze i energii při vaření, jak o hrnec správně pečovat a samozřejmě i co v něm vařit – od předkrmů přes polévky, masa, ryby a zeleninu až po přílohy a dezerty. V pomalém hrnci uvaříte zkrátka všechno, ať jste doma ve třech nebo v osmi. 

Vydalo nakladatelství CPress.