reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Nejlepší recepty s mořskými plody

Krevetové linguine s kurkumou
Autor: Kurkumová kuchařka Krevetové linguine s kurkumou
Mořské plody neboli plody moře, či dokonce dary moře... Pokud jste si na dovolených oblíbili krevety, mušle či kalamáry, není důvod, proč si je nedopřát i doma. Dají se koupit čerstvé i mražené a jejich příprava je velmi jednoduchá a navíc velmi rychlá!
21. 02. 2020

Mezi mořské plody řadíme krevety, langusty, kraby i humry, patří sem všechny druhy mušlí, například slávky, vongole nebo svatojakubky. Ale také měkkýši, jako jsou kalamáry, chobotnice nebo sépie. A fajnšmekři nezapomenou ani na ústřice :)

V Česku se do domácích kuchyní nejčastěji dostávají krevety a slávky. Krevety lze koupit čerstvé ve schránce, ale i předvařené a vyloupané. Stejně tak maso slávek lze koupit i vyloupané. Ty se hodí například do těstovin, rizota nebo salátů.

Vyzkoušejte nové recepty a připravte si výtečné plody moře: