Suroviny
- okurky 2 a 1/2 kg
- cibule, podle velikosti 5–6 ks
- Sůl 3 lžíce
- čerstvě nasekaný kopr 2 lžíce
Lák
- Ocet 600 ml
- cukr krupice 400 ml
- chilli 1 lžíce
- curry 1 lžíce
- mletý pepř 1 lžíce
Postup přípravy
- Nejprve nastrouhejte okurky na plátky. Pokud vlastníte robota, máte předem vyhráno. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a vše promíchejte se solí. Nejlepší je dát vše do velkého cedníku a nechat vodu odkapávat. Nechte tak 2 hodiny stát.
- Svařte všechny ingredience na lák a nechte zchladnout.
- Vykapané okurky smícháejte s koprem a zalijte lákem. Důkladně promíchejte a plňte do sklenek. Do každé sklenky dolijte lák nad obsah. Zavíčkujte a sterilujte 20 minut při 70 °C.