Najděte si recept
Na co máte chuť?

Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv
Suroviny (4 porce)
- Máslo 10 g
- menší cibule 1 ks
- mladé kopřivy 50 g
- Medvědí česnek 50 g
- zeleninový vývar 1 l
- citronová štáva 1 lžíce
- sůl, pepř
Postup
- Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na másle.
- Mladé kopřivy dobře omyjte, otrhejte lístky ze stonků a přihoďte k cibuli, aby zavadla.
- Zalijte jedním litrem zeleninového vývaru a přiveďte k varu. Jakmile se začne vývar vařit, přidejte i medvědí česnek a stáhněte z plamene.
- Čím déle byste totiž medvědí česnek (nebo třeba špenát) vařili, tím rychleji bude ztrácet svou barvu a vitamíny.
- Rozmixujte dohladka, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a můžete podávat.
Detoxikační polévka z medvědího česneku a mladých kopřiv; foto: Kitchen Story
KITCHEN STORY
… aneb manželé v kuchyni!
Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.
Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.