Suroviny
- máslo 10 g
- cibule 1 ks
- kopřivy 50 g
- medvědí česnek 50 g
- zeleninový vývar 1 l
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na másle.
- Mladé kopřivy dobře omyjte, otrhejte lístky ze stonků a přihoďte k cibuli, aby zavadla.
- Zalijte jedním litrem zeleninového vývaru a přiveďte k varu. Jakmile se začne vývar vařit, přidejte i medvědí česnek a stáhněte z plamene.
- Čím déle byste totiž medvědí česnek (nebo třeba špenát) vařili, tím rychleji bude ztrácet svou barvu a vitamíny.
- Rozmixujte dohladka, dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou a můžete podávat.