návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bramborová lepenice s jitrnicí a jelitem

Hodnoceno: 1x
do 30 minut
Bramborová lepenice s jitrnicí a jelitem
Autor: Coolinářka Bramborová lepenice s jitrnicí a jelitem
Lepenice je jednoduchý recept, který se v období zabijaček náramně hodí. :) Je to vlastně příloha, která se hodí k opečeným zabijačkovým specialitám, nicméně pochutnáte si na ní i jen tak. :)

Postup

  1. Brambory oloupejte a dejte je vařit do osolené vody s kmínem.
  2. Mezitím na lžíci sádla zpěňte na měsíčky nasekanou červenou cibuli.
  3. Přidejte nakrájené kysané zelí a asi 5 lžic vody z vroucích brambor, zamíchejte, přiklopte a zelí duste asi 3 minuty.
  4. Uvařené brambory slijte, ale trošku vody v nich nechte.
  5. Rozšťouchejte je a nakonec do nich zamíchejte podušené zelí s cibulkou a vše posypejte mletou paprikou.
  6. Lepenice se skvěle hodí jako příloha k upečeným jitrnicím, jelítkům a prejtu.

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně