redakce Prima FRESH

Australská kokosová bábovka s malinovým prachem

Moje hodnocení
8x

Jednomu z našich národních moučníků se díky vystěhovalcům dostalo mezinárodní prestiže. Různé variace na bábovky najdete ve Spojených státech i v Austrálii. Ujala se jich i tamní kulinární hvězda Donna Hay – díky „hrnkování“ můžete mít senzaci od protinožců upečenou i v chajdě na Sázavě. Chuť kokosu v něm senzačně odpichují vločky soli.

8 porcí
90 minut
australská

Suroviny

Poleva

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Vodu, máslo a likér dejte v malém kastrůlku na střední stupeň a vařte, až se máslo rozpustí. Dejte stranou.
  2. Mouku, sodu, kokos a cukr dejte do velké mísy a promíchejte. Přidejte vejce, podmáslí, vanilku, sůl a máslovou směs a prošlehejte dohladka. Vmíchejte maliny.
  3. Těsto vlijte do dobře vymazané bábovkové formy o objemu 2,5 litru a tu postavte na plech. Vložte do trouby a bábovku pečte asi 50 až 55 minut nebo až špejli, vpíchnutou do středu, vytáhnete čistou. Bábovku ve formě postavte na drátěnou mřížku a nechte 10 minut chladnout, pak ji vyklopte a nechte úplně vychladnout.
  4. Na polevu rozmíchejte cukr s vodou v misce dohladka. Zakapejte bábovku a posypte drcenými malinami.

Další výtečné recepty na hrnkové koláče najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty