návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Asijský kapr ve woku

2 porce
do 30 minut
Asijský kapr ve woku
Asijský kapr ve woku Autor: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE
Kapr je například v čínské kuchyni velmi oblíbený. Zkuste ho tentokrát připravit trochu jinak a dejte mu asijský šmrnc. Výrazné chutě kaprovi sluší :)

Postup

  1. Filety z kapra zbavte kostí, stáhněte z kůže, nakrájejte ho na tenké plátky a vložte do mísy. Zázvor a česnek nakrájejte na drobné kostičky, přilijte sójovou omáčku, poloviční množství rýžového vína a vše společně dobře promíchejte. Nechte v lednici marinovat 1 hodinu.
  2. V rendlíku rozpalte olej na 180 °C, marinovaného kapra obalte v solamylu a usmažte. Mezitím nasekejte šalotku a chilli na tenké plátky. Usmaženého kapra vyjměte z oleje a nechte okapat na papírové utěrce.
  3. Rozpalte si pánev, v misce smíchejte rybí omáčku, zbytek rýžového vína s šalotkou a chilli. Do pánve vhoďte usmaženého kapra, přilijte připravenou směs a důkladně promíchejte.

Asijský kapr ve woku 2 Foto:

Asijský kapr ve woku  Foto:

Asijský kapr ve woku, foto: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Asijský kapr ve woku 4 Foto:

Lukáš Želechovský

Šéfkuchař pražského Buddha Baru, který propadl kouzlu asijské gastronomie i kultury, která ho stále baví a překvapuje něčím novým. Učil se od japonských a indonéských kuchařů, kteří mu otevřeli cesty do jiného světa. Jeden rok strávil ve Střední Americe, kde pracoval s exotickými surovinami. V jeho jídlech se odráží chuť přijímat výzvy a experimentovat.

Jak většinou trávíte Vánoce?

Vánoce trávím společně s rodinou a spoustou jídla.

Co nesmí chybět na vaší vánoční tabuli?

Máme zažitou rodinnou tradici, která se stále opakuje každý rok: rybí polévka s krutony a mlíčím, smažený kapr s bramborovým salátem a samozřejmě vanilkové rohlíčky.

Další neotřelé recepty na přípravu kapra od špičkových šéfkuchařů najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Vánoční hostina s Prima FRESH

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!