Suroviny
- hladká mouka 190 g
- studené máslo 100 g
- smetana ke šlěhání 250 ml
- Vejce 2 ks
- parmazán 3 lžíce
- pórek 1/2 ks
- Anglická slanina 10 dkg
- sůl, pepř
Chcete vyzkoušet i jiné recepty na quiche a slané koláče? Zde najdete spoustu inspirace:
Článek
23 báječných receptů na quiche a slané koláče
Původem francouzské slané koláče jsou oblíbené nejen ve své domovině. Ideální jídlo na večírek, dětské párty nebo na piknik má mnoho variant, s kterými se dá úspěšně...
Postup přípravy
- Základem je křehké těsto ze 190 g hladké mouky, 100 g másla, špetky soli a 6 lžic studené vody. Ručně propracujte máslo s moukou a solí v těsto, pokud je suché, přidávejte postupně po lžících studenou vodu.
- Vzniklé kompaktní těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte je asi na 30 minut do lednice. Poté ho nechte chvíli roztát a vyválejte ho. Placku opatrně přendejte do koláčové formy. Přečnívající okraje odkrojte.
- Takto připravené těsto je potřeba předpéct v troubě. Nejprve pokryté pečicím papírem a zatížené syrovými fazolemi asi 15 minut a pak na 5 minut odkryté.
- Mezitím si připravte náplň ze 250 ml smetany ke šlehání, 2 vajec, čerstvě mletého pepře a 3 lžic parmazánu.
- Já jsem tentokrát dělala quiche s pórkem a slaninou, jež jsem touto směsí zalila a pekla asi 20 minut při 190 °C, dokud směs nezezlátla.