Suroviny
- kuřecí prsa 2
- kuřecí vývar 500 ml
- kokosové mléko 500 ml
- citronová tráva 1
- limetka 1
- galangal 2 cm
- kafrová limeta 5 lístků
- chilli papričky 2-3
- žampiony
- rybí omáčka 50 ml
- palmový cukr 2 PL
- koriandr
Postup přípravy
- Kuřecí vývar přivedeme k varu. Vložíme nakrájená kuřecí prsa – vaříme cca 15 minut do změknutí, přidáme kokosové mléko. Přidáme další ingredience nakrájené na tenké plátky, odstraníme tuhý střed listu a jemně nakrájíme – vaříme dalších 5 minut. Přilijeme rybí omáčku (je slaná, polévka se nesolí nebo až teď dle chuti) a palmový cukr – znovu přivedeme k varu.
- Přidáme malé nebo na menší kousky nakrájené houby a vaříme už maximálně 1 minutu. Před podáváním ozdobíme zelenou cibulkou. Nasekaný koriandr, chilli papričku a stroužky limetky doporučujeme přiložit mimo – ať si každý host dá dle svých preferencí.
Autor receptu: Vít Nezkusil