Suroviny
- paprika 4 ks
- kuřecí prsa 5 ks
- brambory 700 g
- cibule 150 g
- kuřecí vývar 300 ml
- smetana 200 ml
- zakysaná smetana 2 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- bazalka
- máslo 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Troubu rozehřejeme na 200°C, papriky potřeme olivovým olejem a vložíme na rošt do trouby na 15 minut. Potom je dáme do misky, přiklopíme alobalem a necháme zchladnout.
- Kuřecí maso dobře osolíme a opepříme. Na větší pánvi rozehřejeme tři lžíce másla a lžíci olivového oleje. Maso z obou stran na pánvi opečeme dozlatova a dáme stranou.
- Na stejnou pánev dáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zchladlé papriky zbavíme slupky, jádřince a zeleného stonku. Potom papriky nakrájíme na centimetrové proužky a přidáme do pánve za cibulí. Osolíme, opepříme a necháme dvě minuty restovat. Přidáme vývar a vložíme zpět maso. Přivedeme k varu, stáhneme oheň a necháme vařit 15 minut, v polovině maso otočíme. Po 15 minutách maso vyndáme, dáme stranou a zbytek pánve rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme dvě lžíce zakysané smetany. Do omáčky na závěr vmícháme pár lístků najemno nakrájené bazalky.
- Bramborová kaše: Brambory dáme vařit do osolené vody doměkka. Potom s ohřátou smetanou brambory vyšleháme do kaše.