Suroviny
- kachní prsa - -
- červené zelí - -
- kachní sádlo - -
- cibule 1 -
- cukr 1 lžíce
- ocet 1 lžíce
- kmín - -
- červené víno 100 ml
- jablko 1 -
- hladká mouka 1-2 lžíce
- bramborový knedlík - -
- brambory 1 kg
- dětská krupička 500 g
- vejce 1 -
- sůl - -
- karlovarský knedlík - -
- rohlík 250 g
- polohrubá mouka 100 g
- mléko 20 ml
- vejce 1 -
- petržel - -
- sůl - -
Postup přípravy
- Kachní prsa naložená a vakuovaná vaříme dvě hodiny při 60 °C. Pak je ogrilujeme z obou stran.
- Červené zelí: Na kachním sádle osmažíme cibulku, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, poté přidáme červené zelí, osolíme, přilijeme ocet a přidáme kmín. Zalejeme červeným vínem a přidáme jablko nakrájené na kousky, nakonec zahustíme hladkou moukou.
- Bramborový knedlík: Předem uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme vejce a dětskou krupičku, vše smícháme. Vyválíme válečky, které vaříme ve vodě 20 minut.
- Karlovarský knedlík: Rohlíky nakrájíme na kostičky a lehce opražíme. Vejce rozdělíme na žloutek a bílek, smícháme s nasekanou petrželkou, moukou a mlékem, ve kterém jsme rozmíchali žloutek, osolíme a necháme asi 10 minut odležet. Poté, až úplně nakonec, zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílku. Z těsta vytvarujeme šišky, které zabalíme do potravinové fólie, ve které ho budeme asi 20–25 minut vařit.