Ovocná vrstva
- maliny 500 g
- cukr krystal 100 g
Smetanová vrstva
- zakysaná smetana 200 g
- termizovaný sýr 100 g
- smetana ke šlehání 250 g
- vanilkový cukr 1
- moučkový cukr 2 PL
Sušenková vrstva
- máslové sušenky 200 g
- máslo 70 g
- čokoláda na vaření
Postup
Ovocná vrstva
- Zmrazené maliny dáme na suchou pánev, posypeme cukrem.
- Promícháme, povaříme a necháme vychladnout.
Smetanová vrstva
- V robotu smícháme zakysanou smetanu se sýrem.
- Přidáme smetanu ke šlehání a oba cukry.
Sušenková vrstva
- Nejprve rozdrtíme sušenky.
- Máslo rozpustíme na pánvi a vmícháme sušenky.
Dezert
- Na dno skleničky dáme vrstvu malin, na ně krém a sušenky, které lžící uhladíme a lehce přitlačíme.
- Snažíme se o stejně silné vrstvy. Na sušenky přidáme ještě lžíci krému.
Autor receptu: Petr Barkman