Suroviny
- jablka 500 g
- cukr krupice
- vanilkový cukr 1-2 PL
- mléko 500 ml
- vanilkový pudinkový prášek 1-2 PL
- mletá skořice 1 PL
- med 1-2 PL
- žloutek 1
- mleté vlašské ořechy
- listové těsto
- strouhanka
- citron
Postup
Umytá jablka nakrájíme na kostičky a přidáme cukry, pudink, skořici, vlašské ořechy, strouhanku a zamícháme. Dochutíme případně dalším cukrem, ale záleží na každém, jak to má rád. Směs dáme na rozválené listové těsto.
Zabalíme, aby vznikl krásný štrúdl. Pečeme na 220 °C asi minutu, pak stáhneme teplotu na 180 °C a pečeme cca 15–25 minut. Ke konci pečení polijeme štrůdl 1–2 lžícemi medu a necháme 1–2 minuty zapéct.
Autor receptu: Daniel Damec