Suroviny
- přední hovězí 1 kg
- mrkev 4
- petržel 2
- celer 1/2
- červená řepa 1
- pórek 2/3
- bobkový list
- nové koření
- pepř
- tymián
Nudle
- hrubá mouka 160 g
- vejce 1
- voda
- sůl
Postup
- Nudle si připravíme den předem. Všechny ingredience necháme pár hodin při pokojové teplotě. Poté uděláme důlek do mouky, přidáme ¼ lžičky soli, lžíci vody a vypracujeme těsto. Rozválíme ho na co nejtenčí placku, nařežeme nudle a necháme je usušit na pomoučené utěrce.
- Maso dáme do hrnce a zalijeme ho vodou – zhruba 5 l. Poté přidáme polovinu zeleniny, kterou oloupeme a nakrájíme na velké kusy. Řepu přidáme celou. Přidáme lžíci soli, bobkový list, nové koření, tymián a pepř. Vaříme aspoň 3 hodiny. Poté vyjmeme zeleninu a vyhodíme ji. Zbylou polovinu zeleniny nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky.
- Vaříme ještě 20 minut. Poté přidáme nudle a vaříme 10 minut. Maso vyjměme a nakrájíme na drobné kousky a vrátíme je do polévky.
Autor receptu: Veronika Pourová