Veronika Pourová nejí houby a lískové ořechy

Veronika (30) vystudovala na LF UK obor nutriční terapeut, kde získala titul Bc., dále pak pokračovala v oboru nutriční specialista a získala magisterský titul, a dále studovala na VŠCHT technologii potravin, kde získala inženýrský titul.

Nyní studuje na LF MUNI hygienu a epidemiologii. Pracovala jako nutriční terapeutka, výzkumná pracovnice. Nyní pracuje jako nutriční terapeutka a je spoluzakladatelka Ne hladu. Žije sama v klidné části Prahy. Ráno si ráda zacvičí jógu, večer chodí tančit argentinské tango. O víkendu jezdí obytnou dodávkou do hor na taneční maratony anebo si zajde ven s přáteli. Ráda si pěstuje zeleninu. V zimě se chodí otužovat. Do pořadu ji přihlásil její synovec, protože chtěl, aby lidé viděli, že zdravé stravování nemusí být nuda. Pokud by vyhrála, tak by jela na cestu kolem světa. Jako zábavu si pro své hosty připraví nutri kvíz. Toto menu si vybrala, protože to jsou vše věci, které jí chutnají a je si v jejich přípravě jistá.

VSTOUPIT DO DISKUZE

Koníčky, zájmy:
Mezi její koníčky patří tango, jóga, horská turistika, vaření, zahrada a hudba.

Charakter:
Sama o sobě tvrdí, že je klidný člověk a je introvert.

Proč se přihlásila:
Do pořadu ji přihlásil její synovec, protože chtěl, aby lidé viděli, že zdravé stravování nemusí být nuda.

Co od soutěže očekává:
Těší se na seznámení se zajímavými lidmi a spoustu inspirace na vaření.

Co by udělala s výhrou:
Pokud by vyhrála, tak by jela na cestu kolem světa.

Vztah k vaření:
Baví ji vaření a je to každodenní součástí jejího dne i součástí její práce.

Zajímavá historka z vaření:
Psala recepty pro rybárnu a dostala od nich humra. Když šla pak grilovat se svými přáteli z vysoké školy, tak byl humr vedle klobásek a cukety opravdu netradiční příspěvek na gril. Byla to jejich první a poslední příležitost ochutnat humra.

Co nejraději vaří:
Ráda připravuje skoro vše.

Co jí:
Chutná jí téměř vše.

Co nejí, co by nikdy neochutnala:
Nejí houby a nikdy by nesnědla lískové ořechy, na které má alergii.

Nejoblíbenější jídlo:
Mezi její oblíbená jídla patří tatarák z lososa.

Alergie:
Má alergii na lískové ořechy a penicilin.

Co u stolu nesnáší:
Při stolování jí vadí, když někdo mlaská.

Motto:
V životě se řídí mottem: „Je to jenom jídlo.“

Soutěžní menu:

Autor článku

Petra Jaroševská

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty