Slaná granola
Zdroj: Marek Bartoš / Kulinárium
Slaná granola
Zdroj:
Marek Bartoš / Kulinárium
Možná překvapivě většina lidí nestartuje den sladkým jídlem a těch, co si dají koblihu, makovku nebo třeba zdravější verzi v podobě ovesné kaše s ovocem a medem, smoothie či právě granoly, je menšina. Pokud patříte do slaného tábora, zkuste místo chleba se sýrem nebo vajíček alternativu v podobě křupavé granoly, kterou můžete jíst s bílým jogurtem nebo ovesnou kaší s neutrální chutí. Je to skvělá a zdravá snídaně, na kterou si rychle zvyknete.
Postup přípravy
-
V pánvi rozehřejte olej a opečte vločky dokřupava, zhruba 2–3 minuty. Přesypte je do misky a nechte zchladnout.
-
Ve volné pánvi opražte postupně jednotlivá semínka, ořechy a koření dozlatova nebo až se rozvoní, trvá to zhruba 1–2 minuty. Nechte zchladnout a promíchejte se solí a vločkami. Rajčata nakrájejte nadrobno a promíchejte s granolou. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží směs až 2 měsíce.
-
Slaná granola se jí s bílým jogurtem nebo ji můžete nasypat na zeleninový salát.
Slaná granola 2
Zdroj: Marek Bartoš / Kulinárium
Slaná granola 2
Zdroj:
Marek Bartoš / Kulinárium