reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Brambůrky se salsou
Autor: isifa.com Brambůrky se salsou

Brambůrky se salsou

Hodnoceno: 1x
Tyto brambůrky s rajčatovou salsou jsou typickým pokrmem na Kanárských ostrovech. Originální název je Papas Arrugadas a vy si tuto lahůdku můžete připravit i doma.
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Do velkého hrnce dejte brambory. Nalijte vodu tak, aby byly tak akorát zakryté. Přidejte sůl a vařte asi 20 minut.
  2. Vodu slijte a hrnec vraťte zpátky na plotnu. Nechte tam brambory tak dlouho, dokud se zbývající tekutina neodpaří a krystalky soli nezůstanou na bramborách.
  3. Podávejte s rajčatovou salsou.
  4. Rajčatová salsa: Do hrnce dejte nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nasekaná rajčata, chilli papričku a olivový olej. Přikryjte pokličkou a pomalu vařte 10 minut.
  5. Přidejte sherry a ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Přidejte nasekanou bazalku, petrželku a potom strouhanku.
  6. Důkladně promíchejte.

Brambůrky se salsou Foto:

Brambůrky se salsou                                                                            Foto: isifa.com

reklama

Související témata: Malá jídla , Španělská kuchyně